O afacere uriaşă încheiată: o bancă din România dispare din 2024. Clienţii cu credite, îngrijoraţi de veste

O afacere uriaşă încheiată: o bancă din România dispare din 2024. Clienţii cu credite, îngrijoraţi de veste

Italienii de la UniCredit Bank dau mâna cu grecii de la Alpha Bank si, astfel, va apărea cea de-a treia bancă după valoarea de piaţă. Alpha Bank va deține 10% din noua companie şi va primi o contravaloare de 300 de milioane euro. Anunţul a fost făcut de la Milano, de CEO-ul UniCredit. Cu o cotă de piață de 12%, noua companie va surclasa BRD. Tranzacţia va fi finalizată în 2024 şi, deocamdată, nu e clar cum se va numi noua bancă. Clienţii, cei care au credite ipotecare în special, sunt îngrijoraţi de veste.

Cum cheltuie PNL banii partidului: Plăteşte figuranți să facă circ prin Ploieşti. Doar urmează an electoral…

„Sper să nu afecteze şi relaţia cu clienţii, referitor la rate, referitor la serviciile pe care le oferă. Şi sper să nu-şi mărească preţurile, fix prin prisma noii poziţii pe care o vor avea de acum încolo”, a declarat Sebastian, client UniCredit Bank. Banca Naţională a fost informată de fuziune şi precizează că oamenii nu au de ce să fie îngrijoraţi. „O bancă mare poate să ofere variante mai bune pentru clienţi, pentru că costurile marginale pot să scadă. Nu cred că alta este intenţia. UniCredit este un nume mare pe plan european. Poate una dintre cele mai mari bănci europene prezente în România. Un nume mare european vrea să devină un nume şi mai important pe plan local”, a declarat Daniel Suciu, purtător de cuvânt al BNR.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

„Îmi place această fuziune, pentru că ea consolidează piaţa românească. Nu avem jucători noi intraţi în piaţa bancară din România în ultimul timp, decât marginal. Dacă Unicredit face această achiziţie, înseamnă că vrea să rămână şi se consolidează şi este în beneficiul pieţei şi în beneficiul consumatorului”, a declarat Mişu Negriţoiu, economist. Acum, primele locuri în piață sunt ocupate de Banca Transilvania, BCR şi BRD.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191