O companie gigant IT și-a concediat toți angajații dintr-un mare oraș din România. Peste 100 de oameni au rămas fără locuri de muncă

O companie gigant IT și-a concediat toți angajații dintr-un mare oraș din România. Peste 100 de oameni au rămas fără locuri de muncă

Gameloft, un gigant în industria jocurilor video la nivel global, a făcut publică decizia de a închide filiala sa din Cluj. Această mutare reflectă criza din sectorul IT, resimțită tot mai puternic și în România, cu NTT Data anunțând concedieri în lunile recente.

Nicolae Ciucă recunoaște că imaginea i-a fost AFECTATĂ de scandalul „Baronului Lamborghini”, Iulian Dumitrescu: „Da, mi-a dăunat, ca imagine”

Conform unui raport al Romanian Economic Monitor (REM), peste 684 de angajați sunt concediați zilnic în industria IT din SUA, iar în acest an peste de persoane au fost afectate în domeniul tehnologiei.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

Ritmul de angajare în IT a scăzut în România

Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Babeș-Bolyai indică o îngrijorătoare încetinire a ritmului de angajare în IT-ul românesc, în timp ce în SUA, dezvoltarea inteligenței artificiale (AI) alimentează valul de concedieri.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

CEO-ul Gameloft, Alexandre de Rochefort, a declarat că decizia închiderii filialei din Cluj și concedierea tuturor angajaților a fost luată după o revizuire a capacităților de producție și analizarea eficienței operațiunilor, subliniind dificultățile pieței în continuă schimbare. 

În ultimele luni, în lumina condițiilor de piață dificile și în continuă schimbare, Gameloft și-a revizuit capacitățile de producție și a analizat posibilitățile de a-și eficientiza operațiunile. Din păcate, asta ne face să anunțăm astăzi închiderea filialei noastre din Cluj și să concediem toți angajații” – a transmis Alexandre de Rochefort, CEO Gameloft, angajaților de la Cluj, conform site-ului , care a anunțat prima dată concedierile.   

Angajații vor fi asistați în procesul de tranziție până la închiderea biroului în iulie, iar CEO-ul a exprimat recunoștința față de contribuția acestora și le-a urat succes în viitor.

Un angajat al Gameloft a confirmat închiderea studioului într-un mesaj intern, adăugând că peste 200 de persoane își vor pierde locurile de muncă în iulie, subliniind dificultatea de a găsi alte joburi în contextul în care angajările recente au fost masive.

Vă scriu acest articol deoarece pentru mulți o să fie foarte greu să ne găsim joburi, din moment ce acum 1 an s-au făcut angajări masive și mulți nici măcar 1 an nu au în firmă. Meritam ca celelalte companii să știe că nu plecăm de bună voie, ci studioul se închide”, a  precizat angajatul.

Reacția Gameloft

Comunicatul oficial al companiei Gameloft este următorul: „Ne angajăm să evaluăm constant capacitățile noastre de producție la nivel de companie.

După o analiză meticuloasă și în lumina schimbărilor continue din piață, am luat decizia necesară de a implementa o reducere a personalului. Regretăm profund că acest lucru ne-a condus la închiderea biroului nostru din Cluj și la concedierea celor 136 de angajați.”

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191