O eclipsă inelară de soare, fenomen astronomic foarte rar, se va produce pe 14 octombrie: „Animalele se pot comporta ciudat”. VIDEO

O eclipsă inelară de soare, fenomen astronomic foarte rar, se va produce pe 14 octombrie: „Animalele se pot comporta ciudat”. VIDEO

Un fenomen rar și în același timp foarte spectaculos va avea loc, în SUA, pe 14 octombrie. Dacă-l ratează acum, curioșii nu vor mai putea să-l mai vadă timp de peste 20 de ani.

PSD Prahova, întâlnire cu seniorii social-democrați. Prefectul Virgiliu Nanu, primarul Volosevici şi parlamentarii PSD au prezentat proiectele de viitor

Este vorba despre o eclipsă inelară de soare care va putea fi văzută 14 octombrie. „Inelul de foc” se va putea vedea în America de Nord, America Centrală și America de Sud.

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

Așadar, pe 14 octombrie 2023, Luna va trece prin fața Soarelui în cel mai îndepărtat punct de Pământ, ceea ce înseamnă că nu îl va acoperi complet. Fenomentul este numit de astonomi „inel de foc”.

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

Evenimentul va fi vizibil în opt state din SUA, dar și în America Latină. După ce va trece peste Golful Mexic, eclipsa va putea fi observată din Mexic, Belize, Honduras, Panama, Columbia și Brazilia.

Întâi, fenomenul se va vedea ca o eclipsă parțială de soare, pe măsură ce luna se deplasează în fața Soarelui. După aproximativ o oră și 20 de minute, va apărea cercul de foc, ce durează între unu și cinci minute.

În cadrul unui comunicat de presă, Agenția spațială americană sfătuiește ca toți cei care o vor urmări să poarte protecție specială pentru ochi, concepută pentru a privi Soarele, pentru că Luna nu va acoperi complet soarele.

„În timpul eclipsei, cerul va deveni mai întunecat, deși nu la fel de întunecat ca în timpul unei eclipse totale de soare. Unele animale pot începe să se comporte ca și cum ar fi asfințit, iar aerul se poate simți mai rece”, notează NASA, citată de

„Nu priviți Soarele prin lentila camerei, telescop, binoclu sau orice alt dispozitiv, nici chiar în timp ce purtați ochelari speciali sau folosiți o altfel de protecție. Razele solare concentrate pot produce arsuri și leziuni oculare grave.”

Următoarea eclipsă inelară de soare care va traversa SUA va avea loc în 2046, potrivit managerului programului de eclipse al NASA, Kelly Korreck.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191