O floare rară a fost găsită în munți de către doi soți. Cei care o rup riscă o amendă uriașă

O floare rară a fost găsită în munți de către doi soți. Cei care o rup riscă o amendă uriașă

Țara noastră este una plină de frumusețe, iar cei care călătoresc de-a lungul României vor putea vedea peisaje superbe, cât și animale și flori rare, multe dintre ele chiar protejate de către lege. Iar doi soți care călătoreau prin munți au dat peste o floare superbă și rară, care poate aduce o amendă usturătoare celor care o rup.

Mircea Cosma, sfat pentru politicienii prahoveni: „Dacă nu aveți aceste răspunsuri, nu mai candidați prin acest județ!”

De la frumusețea Deltei Dunării, până la vârfuri montane înalte, țara noastră abundă de locuri superbe, care ne vor lăsa fără cuvinte. Iar peisajele nu sunt singura atracție a României! Cei care călătoresc de-a lungul țării noastre pot admira locuri pline de istorie, unele vechi chiar de mii de ani, cât și o mulțime de animale și flori rare, multe dintre ele protejate de către lege.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

Peste o astfel de floare rară au dat Claudiu Fiu, un pasionat de natură din țara noastră, în timp ce călătorea prin munți, în județul Gorj. El se afla în zona zona Lacul Valea Mare – Piatra Cloșanilor, atunci când a găsit floarea cunoscută drept „iedera albă daphne belgium”. Această floare superbă faimoasă pentru parfumul puternic pe care îl emană, cât și pentru faptul că se bucură de statutul de specie protejată de lege.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

„Pe tot  muntele se simțea parfumul acestei flori rare și strict ocrotite”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Claudiu Fiu. Din păcate, iedera albă se găsește pe lista speciilor aflate pe cale de dispariție, motiv pentru care a fost declarată drept monument al naturii. Datorită rarității sale, această iederă este protejată de către lege, iar cei care o rup din mediul ei natural pot primi o amendă uriașă din partea autorităților. Mai precis, ei riscă să fie sancționați cu o amendă în valoare de de lei.

Mirosul puternic emanat de către iedera albă este asemănător cu cel al crinilor, iar această plantă poate fi întâlnită prin Carpaţii Meridionali, cât şi prin Munţii Apuseni. Iedera albă are o înălțime de 15 – 35 cm, iar frunzele sunt dispuse numai în vărf.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191