O furtună magnetică puternică a lovit Pământul astăzi. Care sunt lucrurile pe care nu trebuie să le faci

O furtună magnetică puternică a lovit Pământul astăzi. Care sunt lucrurile pe care nu trebuie să le faci

O furtună magnetică, sau geomagnetică, este o perturbare temporară a magnetosferei Pământului, cauzată de activitatea solară intensă. Ea poate dura de la câteva ore la câteva zile, iar în aceste momente toți resimțim efectele.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Astăzi a avut loc o furtună magnetică asupra Pământul, iar efecte pot fi resimțite și de oameni. Este cunoscută și sub numele de furtună geomagnetică, este o perturbare temporară a magnetosferei Terrei, cauzată de activitatea solară. Aceasta apare atunci când un val de particule încărcate, emise de Soare, interacționează cu câmpul magnetic.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Furtună magnetică asupra Pământului

Furtunile magnetice sunt erupții de radiații și particule energetice de pe suprafața Soarelui. Ele pot dura de la câteva ore la câteva zile, iar efectele lor ne vor afecta și personal. Particulele încărcate din aceste fenomene solare călătoresc prin spațiu și, când ajung în apropierea Pământului, interacționează cu magnetosfera.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Această interacțiune poate comprima și deforma magnetosfera, generând curenți electrici în ionosferă. Există mai multe lucruri pe care nu ar trebui să le faci astăzi, când intensitatea este destul de crescută.

Ce nu trebuie să faci în timpul unei furtuni magnetice

În timpul unei furtuni magnetice, este important să eviți anumite acțiuni pentru a minimiza riscurile și impactul negativ.

Nu ignora avertizările și rapoartele meteorologice spațiale:

Nu trece cu vederea informațiile furnizate de agențiile specializate, cum ar fi NOAA Space Weather Prediction Center (SWPC) sau alte agenții naționale de meteorologie spațială. Aceste rapoarte pot oferi indicații importante privind măsurile de precauție.

Nu lăsa echipamentele electronice sensibile conectate la rețea:

Nu lăsa dispozitivele electronice sensibile, cum ar fi computerele, televizoarele și alte aparate valoroase, conectate la rețea, deoarece fluctuațiile de curent pot cauza daune.

Nu te baza exclusiv pe GPS pentru navigație critică:

În timpul unei furtuni geomagnetice, semnalele GPS pot fi afectate și pot deveni nefiabile. Evită să te bazezi exclusiv pe GPS pentru navigație critică, cum ar fi zborurile aviatice sau navigația maritimă.

Nu utiliza echipamente de comunicație critice fără planuri de rezervă:

Dacă folosești echipamente de comunicație care sunt esențiale pentru siguranță sau operațiuni importante, asigură-te că ai alternative sau planuri de rezervă în cazul în care comunicațiile sunt perturbate.

Nu subestima impactul asupra infrastructurii energetice:

Furtunile geomagnetice pot induce curenți în liniile de transmisie de energie electrică, ceea ce poate cauza suprasarcini și întreruperi de curent. Nu subestima aceste riscuri și ia măsuri preventive, cum ar fi deconectarea echipamentelor neesențiale și folosirea protectoarelor de supratensiune.

Nu ignora sănătatea și siguranța personală

Dacă ești o persoană cu sensibilitate la schimbările geomagnetice sau ai dispozitive medicale implantate, nu ignora posibilele efecte asupra sănătății. Consultă medicul și ia măsuri preventive, dacă este necesar.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191