O regulă nouă de pe plajele din Italia isterizează pe toată lumea. Localnicii vor să dea în judecată autoritățile

O regulă nouă de pe plajele din Italia isterizează pe toată lumea. Localnicii vor să dea în judecată autoritățile

Vara aceasta plajele din Italia, de pe coasta Mării Adriatice, au fost și sunt și acum pline de turiști. Dar, spre revolta locuitorilor, în Puglia, unii operatori au decis să le interzică vizitatorilor să aducă mâncare şi băutură.

Un student de la UPG, dealer de droguri în Ploieşti. Tânărul şi iubita lui au primit închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunității

Această nouă regulă i-a enervat foarte tare pe turiști, dar şi a localnicilor, care au decis să se adreseze instanţelor de judecată, relatează cotidianul La Libre Belgique.

Explozie la o magistrală de gaz din Vrancea. 4 oameni care lucrau la autostrada A7 au murit, iar 5 sunt răniți

Timp ce autoritățile intensifică controalele, familiile spun că nu au uneori altă soluţie decât să îşi aducă propria mâncare, în faţa preţurilor practicate de unele baruri şi restaurante de pe litoral.

Droguri vândute în dispozitive de vapat și în dulciuri. Peste 120 de percheziții în București și în 23 de județe / Cum acționa gruparea care vindea stupefiante copiilor și tinerilor din toată țara

Turiștii sunt, practic, obligați să cumpere mâncare de la restaurant. La aceste costuri în plus taxele de intrare pentru anumite plaje din Puglia, care pot varia, de exemplu, de la 30 de euro pentru plaja Mar Village la 100 de euro pentru plaja Giovinazzo.

Mâncarea, un cost în plus pentru turiști

Totodată, Asociaţia locală D’Urso spune că această nouă reglementare privind mâncarea adaugă un cost suplimentar pentru vizitatori:

„O duminică obişnuită la plajă în Bari costă în jur de 250 până la 300 de euro de familie. Preţul unei salate se apropie de 25 de euro, iar plajele gratuite sunt din ce în ce mai puţine. Dacă, în plus, începem să le interzicem oamenilor să aducă mâncare, am mers deja prea departe”, arată asociaţia.

Deși autoritățile nu neagă existența acestei noi reguli, ei susţin că, de fapt, controalele nu sunt chiar atât de stricte: „Nu permitem lăzi frigorifice mari, pentru adunări de grup„, spune Michele Colella, managerul Lido Calarena. „Picnicurile nu sunt permise aici. Dar dacă aduceţi o gustare, o băutură sau o ladă frigorifică mică, vom închide ochii”, dă asigurări managerul, potrivit

Trei familii au fost ameninţate

Dar adevărul este, potrivit La Reppublica, altul. Trei familii care şi-au adus gustări pentru propriul picnic au fost ameninţate, deşi plătiseră deja pentru şezlonguri şi o umbrelă. Un membru al uneia dintre familii a declarat că a fost literalmente intimidat.

„Când am deschis pungile cu mâncare, am fost abordaţi şi ameninţaţi de membri ai personalului. Aceştia ne-au spus: Luaţi mâncarea pe care aţi adus-o sau vă vom da afară”

Dario Duso, un avocat şi activist din Bari, consideră că operatorii acestor plaje „nu pot face acest lucru”.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191