O studentă a dat curs unui anunț online care oferea cazare gratuită în Cluj, în apartamentul unui cuplu. Ce ascundea mesajul

O studentă a dat curs unui anunț online care oferea cazare gratuită în Cluj, în apartamentul unui cuplu. Ce ascundea mesajul

Cu câteva zile înainte de începerea anului universitar, studenții care nu au prins loc în cămine și caută să își închirieze o locuință trebuie să fie extrem de prudenți când văd anunțuri tentante pe rețelele sociale.

PSD Prahova, întâlnire cu seniorii social-democrați. Prefectul Virgiliu Nanu, primarul Volosevici şi parlamentarii PSD au prezentat proiectele de viitor

De pildă, în Cluj, au fost făcute mai multe postări dubioase, prin care era oferită unei studente o cameră gratis, în apartament cu proprietarul. Discuțiile de pe internet nu lăsau loc, însă, prea multor interpretări.

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

În urmă cu câteva zile, în mai multe grupuri de pe rețelele sociale, a apărut un anunț prin care o tânără, care nu-și dădea numele, se oferea să ajute o studentă care caută cazare. În anunț, femeia scria că partenerul ei lucrează în IT și că în apartamentul lor mai au o cameră disponibilă.

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

Studentă: „Am spus că e puțin dubios mai ales fetelor. Era participant anonim. Nu zicea locul în care e apartamentul și era doar numărul de telefon și că stă ea cu bărbatul ei. Doamna a spus să nu ne grăbim că ar trebui să vezi dacă ai înțeles printre rânduri, iar multe din mesajele ei părea că duc spre acte sexuale și că asta ar dori dacă chiria este gratis.”

Una dintre fetele care i-a abordat și-a dat seama rapid că este ceva dubios când autorul postării nu a vrut să îți dezvăluie identitatea și că a cerut insistent să se vadă la o cafenea.

Studentă: „Prima dată când am văzut anunțul mi s-a părut ceva amabil. Puțin dubios în orice caz să locuiești cu un cuplu care să îți ofere gratuit să locuiești cu ei să îți plătească mâncare și tot. Am făcut sesizare la poliție.”

În alte discuții private, fetelor li se propunea să apară în diverse videoclipuri ori să meargă la evenimente pentru a întreține atmosfera.

La numărul de telefon afișat în anunțuri nu a putut fi contactat cel care a făcut postările.

Reprezentanții organizațiilor studențești susțin că în special cei din primul an trebuie să ceară sprijinul voluntarilor care îi pot îndruma spre anunțurile și grupurile verificate.

Andi Alupei, vicepreședinte OSUBB: „Vom vorbi și cu administratorii de pe grupuri de chirii să încerce să limiteze conținuturile care pot fi problematice. Noi propunem și să căutăm noi pentru ei. ”

Polițiștii încearcă să-i identifice pe cei care au făcut anunțurile respective, în mediul online. În tot acest timp și specialiștii în imobiliare îi sfătuiesc pe tineri să fie atenți la anunțurile de închiriere, să ceară informații concrete despre imobil, iar când programează vizita să nu meargă singuri.

Articol recomandat de

Ronaldo s-a căsătorit pentru a patra oară! Cum arată modelul cu 14 ani mai tânăr cu care și-a unit destinul

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191