O studentă din Cehia, găsită în Munții Piatra Craiului cu hipotermie, i-a întrebat pe salvamontiști dacă a ajuns în Rai

O studentă din Cehia, găsită în Munții Piatra Craiului cu hipotermie, i-a întrebat pe salvamontiști dacă a ajuns în Rai

O tânără de 24 de ani din Cehia care studiază în București s-a rătăcit în Munții Piatra Craiului. Singură, fără echipament adecvat, cu 10% baterie la telefon, aceasta a ajuns aproape de vârful Turnu (1923 metri altitudine), pe Padina Hotarului. Ea a apelat salvatorii la și a fost găsită de aceștia după mai bine de două ore, în stare de somnolență, aflată în hipotermie. Potrivit , studenta nu avea căciulă, mănuși sau vreo lanternă. Panicată și înfrigurată, a crezut c-a murit și a ajuns în Rai, când a fost descoperită de salvamontiștii din Zărnești.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

„O tânără de doar 24 de ani, din Cehia, dar care studiază în Capitală, s-a rătăcit în Munții Piatra Craiului, neavând articole vestimentare corespunzătoare unei drumeții. Studenta nu avea căciulă, mânuși sau vreo lanternă. Panicată și înfrigurată, a crezut că a murit și a ajuns în Rai când a fost descoperită de salvamontiștii din Zărnești.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Joi, 8 februarie 2024, în  jurul orelor ,  Serviciul Public Local Salvamont Zărnești, primește  solicitare prin apel de urgențā 112,  pentru a interveni cât se poate de prompt  într-un nou caz  halucinant .

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Din nou o persoanā de sex feminin, de data aceasta din Cehia, fārā niciun element de echipament  montan adecvat iernii, cu 10℅ baterie la telefon, ajunge  singurā, pe timp de noapte, aproape de vârful Turnu( alt. 1923 metri), pe Padina Hotarului.

O nouā intervenție foarte durā, desfāșuratā contra cronometru, având în vedere situația persoanei, aflatā la limita supraviețuirii, în condiții de iarnā.

O echipă de prim răspuns, formată din doi salvatori montani, foști sportivi, au găsit victima după mai bine de 2 ore, în stare de somnolență (aflată în hipotermie). S-a aplicat protocolul impus de caz, astfel încât starea victimei să nu se agraveze (schimbarea hainelor ude, lichide calde), în urma căruia acțiunea a fost ținută sub control, iar după câteva ore, victima a reușit, cu sprijinul nostru, sa se mobilizeze și să ajungă în orașul Zărnești pe propriile picioare. Privim cu îngrijorare cazuistica din ultima perioadā și recomandām încā o datā prudențā în alegerea traseelor montane, utilizarea echipamentului  montan de iarnā și informarea prealabilă prin Serviciile Salvamont”, transmit salvamontiștii.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191