OMS, avertisment teribil: „Vine o pandemie mai periculoasă decât Covid-19!”

OMS, avertisment teribil: „Vine o pandemie mai periculoasă decât Covid-19!”

Ni se pregăteşte ceva sau şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citeşte în stele? El a anunţat că guvernele lumii trebuie să se pregătească pentru o boală și mai mortală decât Covid-19.

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

„Dacă nu facem schimbările care trebuie făcute, atunci cine va face? Și dacă nu le facem acum, atunci când?”, a întrebat Tedros în cadrul adunării anuale de sănătate de la Geneva, conform The Independent.

Ioana Neagu, umilita public de liberali acum 4 ani, s-a inscris in PNL inaintea alegerilor

Spune că vine un alt patogen, şi „mai” letal

Primarul PNL „Tudorică”, de la Păuleşti, şi-a pus ginerele candidat la Primăria Blejoi, tot din partea PNL

Adunarea Mondială a Sănătății anuală de 10 zile din orașul elvețian, care coincide cu cea de-a 75-a aniversare a organismului, urmează să abordeze provocările globale de sănătate, inclusiv viitoarele pandemii.

Cele 194 de state membre ale OMS negociază în prezent reforme la normele obligatorii care le stabilesc în cazul unei amenințări internaționale pentru sănătate. De asemenea, ei elaborează un tratat mai larg privind pandemia, care urmează să fie ratificat anul viitor.

„Amenințarea apariției unei alte variante care provoacă noi creșteri de boală și deces rămâne valabilă. Și amenințarea ca un alt agent patogen să apară cu un potențial și mai mortal rămâne”, a zis şeful OMS.

Au lansat o reţea pentru detectarea maladiilor

OMS tocmai a lansat o reţea mondială pentru detectarea maladiilor infecţioase. Reţeaua internaţională de monitorizare are ca scop detectarea rapidă a ameninţărilor reprezentate de maladiile infecţioase emergente, cum este coronavirusul, şi distribuirea informaţiilor pentru evitarea altor pandemii.

Se va baza pe genomică. Aceasta constă în secvenţierea genomului virusurilor, bacteriilor şi altor agenţi patogeni şi studierea funcţionării acestora pentru a le determina contagiozitatea, periculozitatea şi modul lor de propagare.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191