OMS, în alertă: se înmulţesc cazurile de ciumă bubonică. Boala poate fi fatală

OMS, în alertă: se înmulţesc cazurile de ciumă bubonică. Boala poate fi fatală

Autoritățile din regiunea nordică a Mongoliei Interioare au anunțat confirmarea a două cazuri de ciumă bubonică. Oficialii chinezi au explicat că persoanele infectate sunt rudele femeii care s-a infectat pe 7 august.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Cele două persoane infectate sunt soțul și fiica pacientei. Toate contactele apropiate au fost puse în carantină și nu au prezentat simptome.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

O boală foarte contagioasă

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Cazurile de infecție cu ciumă bubonică, o boală foarte contagioasă care se răspândește în principal prin rozătoare, sunt puține în China. Cele mai multe au fost descoperite în ultimii ani în regiunile Mongolia interioară și Ningxia din nord-vest.

Ciuma bubonică poate fi fatală dacă nu este tratată la timp, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Ciuma sau pesta este larg răspândită în multe țări din Africa, Asia, America și fostele țări Sovietice. Distribuția geografică a ciumei este strâns legată de cea a rozătoarelor infectate care se găsesc pe toate continentele (exceptând Australia) în zonele tropicale, subtropicale și în cele temperate mai calde.

Cum se transmite ciuma

Boala este cauzată de o bacterie numită Yersinia Pestis, care poate fi găsită în animale mici și puricii din blana acestora. Printre principalele metode de transmitere a acestei boli se numără ciupiturile de la puricii infectați, dar poate fi transmisă și prin contact direct sau chiar prin inhalarea unor material infectate.

Persoanele infectate cu bacteria care provoacă ciuma dezvoltă simptome asemănatoare cu cele ale gripei, după o perioadă de incubație de 3-7 zile: apariția bruscă a febrei, frisoane, durere de cap și a corpului, slăbiciune, greață și vomă.

Ciuma bobonică, transmisă prin ciupitura puricilor infectați, este cea mai comună și este cea care a primit denumirea de „moartea neagră” în Evul Mediu.

Bacteriile se instalează în nodulii limfatici, care devin inflamați și dureroși, iar în stadiile avansate ale bolii, aceștia se transformă în „bube” care supurează.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191