Operațiune monstru a Poliției și DIICOT: 300 de percheziții la traficanți de droguri și proxeneți

Operațiune monstru a Poliției și DIICOT: 300 de percheziții la traficanți de droguri și proxeneți

Poliția Română și procurorii anti-mafia fac, miercuri dimineața, peste 300 de percheziții în toată țara pentru destructurarea unor grupări infracționale specializate în trafic de droguri, trafic de minori și persoane, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți.

Seria amenințărilor paraditorului „Portocală” continuă. Alți martori din dosar vorbesc despre pistolul pe care Negulescu il flutura in fata „victimelor”

Poliția Română și procurorii DIICOT, cu sprijinul Jandarmeriei Române, au, miercuri,peste 50 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de droguri, trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave, informează Mediafax.
În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, polițiștii, împreună cu procurorii DIICOT, polițiștii vor pune în executare peste 300 de mandate de percheziție domiciliară și mai mult de 400 mandate de aducere.

Ploieşteanca Alexandra Bălan a câştigat un Oscar pentru cel mai bun film de animație. Alexandra are 32 de ani şi a fost elevă a Colegiului A.I. Cuza

Astfel, sunt desfășurate 34 de acțiuni operative pe linia combaterii traficului de droguri, urmând a fi puse în executare 193 de mandate de percheziție domiciliară și 236 de mandate de aducere, precum și 4 acțiuni operative pe linia combaterii criminalității informatice, urmând a fi puse în executare 16 mandate de percheziție domiciliară și 24 mandate de aducere.

Mărturii ale părinților și rudelor copiilor consumatori de droguri: „În spitalele noastre îi internează o săptămână pentru că nu au paturi. Solicitarea este atât de mare”/ „Și eu sunt mama unui copil care se droghează, care acum e la pușcărie”/ „Fratele meu nu este la pușcărie, este în groapă”

De asemenea, polițiștii și procurorii efectuează 13 acțiuni operative pe linia combaterii pornografiei infantile, traficului de persoane și minori, urmând a fi puse în executare 51 mandate de percheziție domiciliară și 76 de mandate de aducere, precum și 3 acțiuni operative pe linia combaterii macrocriminalității economico-financiare, urmând a fi puse în executare 67 de mandate de percheziție domiciliară și 74 de mandate de aducere.

Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul Poliției Române și DIICOT începând cu anul 2018.

„În primele 9 luni ale acestui an, au fost întocmite 1.162 de rechizitorii și au fost încheiate 311 acorduri de recunoaștere a vinovăției, fiind trimiși în fața instanței 3.219 inculpați, dintre care 1.229 în stare de arestare preventivă. Totodată, au fost întocmite 143 de rechizitorii și acorduri de recunoaștere a vinovăției, în care s-a reținut infracțiunea de constituirea unui grup infracțional organizat, alături de alte infracțiuni de competența DIICOT., fiind trimiși în judecată 907 inculpați, dintre care 431 în stare de arestare preventivă”, arată IGPR.

Perchezițiile efectuate miercuri au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191