Ora de iarnă 2023. Data la care românii se pregătesc să dea ceasurile cu o oră înapoi

Ora de iarnă 2023. Data la care românii se pregătesc să dea ceasurile cu o oră înapoi

Am intrat oficial în sezonul ploios. Ei bine, pentru că vara a trecut, iar cei mai mulți se gândesc la iarna grea care ne așteaptă de acum înainte, este timpul să aflăm și data exactă la care românii trebuie să dea ceasurile cu o oră în apoi. Astfel, acest proces de oră de iarnă reprezintă sistemul prin care România ajustează ceasul cu o oră pentru a beneficia mai mult de lumina naturală pe parcursul zilei.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Ora de iarnă reprezintă perioada de timp cuprinsă între lunile octombrie şi martie. Mai exact, acest lucru este sistemul orei de vară sau de iarnă care presupune o ajustare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară, respectiv toamnă, pentru a profita cât mai mult de lumina naturală a Soarelui.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Ora de iarnă 2023. Când se dau ceasurile cu o oră înapoi

Ora de iarnă din acest an va avea loc în noaptea de sâmbătă, 28 octombrie, spre duminică, 29 octombrie. Mai exact, în acea noaptea de 28 spre 29 octombrie, românii vor da ceasurile cu o oră înapoi. Acest proces va însemna că ora va deveni ora

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

În acest fel, ultima duminică din luna octombrie va fi cea mai lungă zi din acest an. Ea va avea 25 de ore. Acest fenomen al trecerii la ora de iarnă are, pe lângă beneficiul de a profita de mai mult timp de lumina naturală, şi numeroase alte efecte asupra oamenilor. Printre acestea se numără, în general, oboseala, nervozitatea sau chiar insomnia.

Efectele schimbării orei de iarnă

Însă, așa cum se întâmplă în toate cazurile, aceste simptome dispar după câteva zile de la acest proces de trecerea la ora de iarnă.

Puțini știu, însă, această schimbare a orei poate, de asemenea, intensifica problemele persoanelor care suferă de depresie şi boli cardiace. Pentru a îndepărta, însă, acest stres, specialiștii recomandă odihnă şi o alimentaţie bogată în fructe şi legume, cu un aport ridicat de elemente nutritive.

CITEȘTE ȘI: Anunț ANM de ultimă oră! Revin ploile şi vijeliile în mai multe zone din țară. Unde vom avea Cod Galben de vreme instabilă

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191