Orașul descoperit sub Triunghiul Bermudelor. Oamenii de știință, uluiți

Orașul descoperit sub Triunghiul Bermudelor. Oamenii de știință, uluiți

Triunghiul Bermudelor reprezintă o regiune situată între Insulele Bermude, Miami, Florida și San Juan, Puerto Rico. Aici, de-a lungul timpului, misterul disparițiilor ciudate produse a rămas nedescifrat. Misterul Triunghiului Bermudelor din ultimii ani a fascinat milioane de oameni din întreaga lume, dar, până acum, nimeni nu a reușit să înțeleagă ce se ascunde în aceste ape întunecate. Însă, se spune că, în această zonă a oceanului există un oraș scufundat – legendars Atlantida.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Timp de milenii, misterul ispititor al Atlantidei, regatul insulei pierdute, a aprins curiozitatea umană și a stimulat nenumărate teorii despre realitatea, locația și soarta sa finală. Potrivit relatărilor antice, acest oraș mitic, adesea denumit insula Atlas, a fost o utopie, lăudându-se cu o civilizație avansată bogată în înțelepciune și bogăție. Grandoarea, inovația și căderea sa ulterioară continuă să inspire o multitudine de speculații, invitând atât credincioșii, cât și scepticii, într-o discuție captivantă.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Platon, cel care a scris foarte mult despre Atlantida

Povestea Atlantidei a apărut pentru prima dată în lucrarea „Timaeus” și „Critias”, scrise de filosoful grec Platon în 360 î.Hr. În lucrările sale, Platon a descris Atlantida ca o civilizație idilică situată dincolo de „stâlpii lui Hercule” (strâmtoarea actuală a Gibraltarului) și un regat puternic bogat în metale prețioase și pietre rare. Dar, în ciuda gloriei sale, Atlantida a suferit o cădere catastrofală. Într-o singură zi și o noapte de nenorocire, Atlantida a fost înghițită de mare și a dispărut, lăsând doar un vestigiu al unui ocean unde se afla odată.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Nici până astăzi fascinantul continent dispărut nu a fost găsit de arheologi, fiind făcute speculaţii cu privire la locaţia sa, ce vizează o suprafaţă uriaşă, pornind din Irlanda şi până în Antarctica. Platon vorbeşte şi despre apariţia Atlantidei, ce ar fi fost creată când zeii din Olimp şi-au împărţit lumea. Poseidon, zeul mării, şi-a însuşit-o şi a transformat-o aşa cum a crezut de cuviinţă. Odată cu creşterea prosperităţii, atlanţii au devenit din ce în ce mai corupţi moral, iar zeii au hotărât să îi distrugă, provocând un uriaş cutremur, care a scufundat Atlantida în adâncurile oceanului.

Teorii despre continentul dispărut

Cea mai fascinantă teorie legată de continentul dispărut este expusă de scriitorul american Ignatius Donelly în cartea sa „Atlantida: lumea antediluviană”. Acesta a avansat ideea că multe din miturile şi legendele unor culturi, cum ar fi zeii nordici sau mitologia clasică, ar fi avut la bază informaţiile din istoria Atlantidei. După marele cutremur care a distrus Atlantida, supravieţuitorii s-ar fi refugiat în alte părţi ale lumii, unde au întemeiat noi civilizaţii, menţionează Joel Levy în cartea sa.

Arheologii şi oamenii de ştiinţă au demontat de-a lungul vremii teoria lui Donelly, un exemplu fiind similarităţile dintre limba mayaşă şi cele mediteraneene, care, de fapt, nu există. Naziştii s-au folosit de legenda Atlantidei pentru a da credibilitate mitologiei rasiste pe care o promovau. Ei au venit cu ideea că Atlantida ar fi fost locul de origine al arienilor nordici, care au creat civilizaţia pe Pământ şi unde s-ar fi dezvoltat un fel de societate fascistă utopică. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191