Orașul din Europa care va introduce o taxă de intrare pentru cei care vor să-l viziteze. De când va fi aplicată

Orașul din Europa care va introduce o taxă de intrare pentru cei care vor să-l viziteze. De când va fi aplicată

Veneția va introduce de anul viitor o taxă pentru cei care vor să viziteze orașul pentru o zi. Consiliul orașului a dat undă verde unei taxe de intrare de 5 euro care va viza turiștii care vin doar pentru o zi în Orașul Dogilor. Veneția se confruntă cu un flux foarte mare de turiști care duce la supraaglomerarea orașului, în special în sezonul vacanțelor.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

„Veneția se numără printre cele mai vizitate orașe europene… [și, prin urmare,] suferă cel mai mult din cauza excesului de turism”, a declarat Simone Venturini, membru al consiliului municipal pentru turism, potrivit publicației BBC.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

În 2019, orașul care are o suprafață de doar 7,6 km pătrați, a găzduit aproape 13 milioane de turiști, așa că este de așteptat ca numărul de vizitatori să depășească nivelurile anterioare pandemiei în anii următori. „Obiectivul este de a invita turiștii să aleagă zilele [libere]. Vrem să testăm [taxa] și, dacă este necesar, să o îmbunătățim. Nu putem discuta timp de [încă] 40 de ani despre ce este mai bine de făcut”, a mai adăugat Simone.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

La începutul acestui an, UNESCO a declarat ca orașul ar trebui adăugat pe o listă de situri ale patrimoniului mondial în pericol, deoarece impactul schimbărilor climatice și al turismului de masă amenință să provoace schimbări ireversibile.

Astfel, începând de anul viitor, Veneția va introduce o taxă de intrare pentru turiștii care fac excursii de o zi. Aceasta va fi de 5 euro și va fi introdusă mai întâi ca test pentru 30 de zile, care vor fi alese în perioadele în care numărul de turiști este mare, precum sărbători sau weekenduri din timpul verii. Taxa va fi percepută tuturor persoanelor cu vârsta de peste 14 ani.

Acest lucru a stârnit reacții în rândul turiștilor. Unii nu au nicio problemă să plătească 5 euro pentru o zi, pe când alții sunt nemulțumiți și li se pare mult. 

„Suntem în vacanță, 5 euro nu este prea mult”, a declarat Karina, din Germania, care nu ar avea nimic împotrivă în a plăti taxa. „Este cu siguranță aglomerat. Ne-am dus în piața principală și plănuiam să mergem la San Marco, dar coada era prea lungă. Însă, cred că 5 euro este destul de mult pentru a te plimba o zi”, a declarat, în schimb, Cal, un student din Irlanda, căruia i se par mult 5 euro pentru o singură zi.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191