Orașul din România unde se află un tunel unic în lume. Oamenii spun că aici se petrec adevărate minuni: „O putere extraordinară”

Orașul din România unde se află un tunel unic în lume. Oamenii spun că aici se petrec adevărate minuni: „O putere extraordinară”

În stațiunea Straja din România se află un tunel sacru, considerat unic și spectaculos, care atrage credincioși din toate colțurile țării, dar și din străinătate.

Mircea Cosma, sfat pentru politicienii prahoveni: „Dacă nu aveți aceste răspunsuri, nu mai candidați prin acest județ!”

Acest loc este renumit pentru minunile sale, iar pe zidurile tunelului sunt pictați 365 de sfinți, câte unul pentru fiecare zi a anului. Pe tavanul tunelului sunt reprezentate imagini din Vechiul și Noul Testament, adăugând o dimensiune spirituală profundă acestui loc.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

Tunelul din Straja are 54 de metri

Tunelul sacru din Straja este cu adevărat un loc special, cu o lungime de 54 de metri și luminat natural prin ferestre din lemn în formă de cruce. Acesta face legătura cu bisericuța din lemn dedicată Sfinților Constantin și Elena, amplificând semnificația religioasă a ansamblului.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

În interiorul tunelului, o candelă arde neîntrerupt și este mutată zilnic în fața icoanei sfântului corespunzător zilei din calendarul ortodox. Vizitatorii sunt adesea profund impresionați de atmosfera de liniște și pace care domnește aici, găsindu-și alinare sufletească.

Credincioșii care vizitează tunelul se bucură de o experiență spirituală intensă. După ce parcurg tunelul, aceștia se simt încărcați cu energie pozitivă și liniște interioară.

Construcția tunelului s-a finalizat în anul 2006, iar de atunci a devenit un loc de pelerinaj important.

Pentru cei care vin pentru prima dată, tunelul oferă posibilitatea de a-și găsi ziua de naștere și sfântul protector, oferindu-le un prilej de rugăciune personală.

Unde se află Stațiunea Straja

Stațiunea Straja, situată în Masivul Vâlcan la o altitudine de de metri, oferă nu doar peisaje spectaculoase, ci și acest sanctuar spiritual deosebit.

Este recunoscută pentru peisajele sale montane spectaculoase și pentru oportunitățile variate de recreere pe care le oferă pe tot parcursul anului.

Straja se află la o altitudine de aproximativ de metri, în apropierea orașului Lupeni, în Valea Jiului. Accesul la stațiune se face în principal prin intermediul unui drum care urcă din Lupeni sau printr-o telegondolă modernă care asigură legătura între oraș și stațiune.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191