Orașul subteran de care românii nu vorbesc. Ce comoară ascunde locul unic aflat aproape de un oraș de top din România

Orașul subteran de care românii nu vorbesc. Ce comoară ascunde locul unic aflat aproape de un oraș de top din România

Bun venit în orașul subteran de care românii nu vorbesc. Multă lume nu-l vizitează, deși ascunde o comoară și se află aproape de un oraș de top din România. 

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Chiar lângă granița României se află un oraș subteran, deosebit, unic pe Pământ. Aici, sunt străzi care formează tuneluri ce ating o lungime de aproape 120 de kilometri, întinse pe circa 53 de hectare. Mai mult, conține ceva care îi unește pe Angela Merkel, fost cancelar german, pe Manuel Barroso, fost președinte al Comisiei Europene și pe liderul rus Vladimir Putin.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Orașul subteran, unic în lume, aflat la granița României

Aflat la doar 150 de kilometri de Iași, acest oraș subteran ascunde o adevărată comoară. Aici sunt sticle de vin care costă de euro. În total păstrează 30 de milioane de litri de vin, sticle păstrate din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, dar și o sticlă de vin din anul 1902 care astăzi costă de euro. Este vorba despre crama Cricova, unde se spune că Angela Merkel, Manuel Barroso și Vladimir Putin își țin vinurile la învechit. Acestea sunt câteva dintre atracțiile orașului subteran din Republica Moldova, singurul loc în care cosmonautul Iuri Gagarin s-a rătăcit.

Virgiliu Nanu promite sprijin total pentru investițiile în Prahova: Vizită oficială la Cameron România SA

„Avem un oraş adevărat. Îşi are străzile, stradelele, bulevardele şi indicatoarele de trafic ale sale! Doar că denumirea acestor străzi este puţin specifică. Pe parcursul excursiei poţi observa străzi cum sunt Legenda Plaiului, Strada Cabernet, Chardonnay şi multe altele. Toate aceste străzi formează tuneluri care ating o lungime de aproape 120 de kilometri sau suprafaţa totală a oraşului nostru este de circa 53 de hectare. Deci poţi să îţi imaginezi! Este o cramă foarte, foarte mare”, spune Anatol, ghid turistic, potrivit Digi 24.

„În 1902 a fost turnat un singur lot de 400 de butelii, această butelie este ultima pe Pământ. Această sticlă costă astăzi aproximativ de euro. Este patrimonul nostru, nu va fi vândută niciodată”, a mai transmis Anatol.

Orașul ascunde o adevărată comoară

Cricova adăpostește peste 30 de milioane de litri de vin, incluzând peste 200 de soiuri rare în lume. Cricova se află la 11 kilometri de capitala Republicii Moldova, Chișinău. Crama a fost fondată în 1952 și a câștigat recunoaștere internațională pentru labirinturile sale imense și vinurile rafinate și naturale. Din 2003, orașul subteran este declarat un obiectiv al patrimoniului cultural. În 2005, Cricova a intrat în Cartea Recordurilor pentru cele peste 30 de milioane de litri de vin pe care le adăpostește. Temperatura și umiditatea sunt constante pe tot parcursul anului, ceea ce contribuie la păstrarea calității și gustului vinului.

Cricova dispune de peste 200 de soiuri de vin, inclusiv unele extrem de rare și scumpe, accesibile doar câtorva privilegiați. Unele dintre aceste vinuri au aparținut mareșalului nazist Hermann Goering, cunoscut ca mâna dreaptă a lui Adolf Hitler.

Vinurile sunt depozitate în butoaie datând din Al Doilea Război Mondial. În total, Cricova adăpostește peste 1 milion de sticle, iar mai mult de 20 de milioane de litri de vin sunt îmbuteliați în butoaie speciale. În plus, colecția națională cuprinde peste 200 de mărci istorice, însă acestea nu pot fi consumate sau vândute, fiind parte din patrimoniul național al Moldovei.

„La noi în colecţie se păstrează vinurile din colecţia privată a lui Hermann Goering. El a fost mâna dreaptă a lui Adolf Hitler şi Mareşalul Aviaţiei naziste în al doilea război mondial. După război, în calitate de trofeu militar au fost aduse butelii în această colecţie”, a mai precizat Anatol, conform sursei citate.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191