Papanași sănătoși cu fulgi de ovăz. Rețeta cu smântână și dulceață dietetică

Papanași sănătoși cu fulgi de ovăz. Rețeta cu smântână și dulceață dietetică

Papanașii se numără printre deserturile tradiționale preferate de români. Este cel mai popular desert românesc, așa că poate fi găsit, fără îndoială, în toate restaurantele din țară. În rândurile de mai jos însă veți regăsi o rețetă de papanași cu fulgi de ovăz, nu rețeta tradițională.

Mircea Cosma, sfat pentru politicienii prahoveni: „Dacă nu aveți aceste răspunsuri, nu mai candidați prin acest județ!”

Acest desert poate fi preparat cu ușurință acasă cu doar câteva ingrediente, așa că de ce să nu încerci să-l faci singur?

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

Rețetă de papanași sănătoși

  • 200 g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 200 g fulgi de ovăz
  • 200 g zahăr pudră
  • sare
  • 1 lingură cu unt
  • 1 praf de copt
  • 1 pahar cu smântână
  • 1 cană cu făină
  • cană cu ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

– fărâmă brânza de vaci cu furculiţa și amestecă apoi cu untul înmuiat, cu ouăle bătute ca pentru omletă, puţină sare şi 1 pahar cu zahăr pudră.

– amestecăm toate ingredientele de mai sus, adăugă fulgii de ovăz şi făina în care pui praful de copt.

– frământă cu mâna până când vei obține un aluat omogen. În timpul frământatului adaugă câte puţină smântână ca aluatul să crească.

– din alută, fă apoi covrigei, pe care să îi prăjești în ulei încins până când se rumenesc. Scoate-i apoi pe platou şi pudrează cu zahăr farin cât sunt încă destul de călduţi, scrie

De ce mâncarea prăjită nu este neapărat bună pentru sănătate?

Specialiștii spun că prăjirea alimentelor poate crește numărul de calorii pe care le consumi. În plus, prăjirea cu anumite tipuri de uleiuri poate prezenta riscuri pentru sănătate.

Prăjirea este o metodă de gătit folosită în mod obișnuit pe tot globul. Restaurantele și lanțurile de fast-food o folosesc adesea ca o modalitate rapidă și ieftină de a pregăti alimentele. Alimentele prăjite populare includ peștele, cartofii prăjiți, fâșiile de pui și batoanele de brânză, deși puteți prăji aproape orice.

Multor oameni le place gustul alimentelor prăjite. Dar aceste alimente tind să fie bogate în calorii și grăsimi trans, așa că dacă mănânci multe dintre ele îți poate afecta negativ sănătatea, scrie

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191