Pârjoale moldovenești după rețeta bunicii. Ce să adaugi pentru a rămâne suculente

Pârjoale moldovenești după rețeta bunicii. Ce să adaugi pentru a rămâne suculente

Una dintre cele mai populare rețete care îți vor aminti cu siguranță de copilărie este cea de pârjoale. Se gătesc rapid și nu ai nevoie de prea multe ingrediente.

Nicuşor Dan blochează spitale și taie ajutoare pentru persoanele cu dizabilități! Alexandru Rogobete avertizează: „România nu mai poate suporta încă 10 ani de cinism și incompetență!”

Pârjoalele pot fi servite atât calde, cât și reci, alături de piure de cartofi sau alte garnituri. Se fac rapid și pot fi gătite atât în tigaie, cu puțin ulei, dar și la cuptor.

George Simion și Adrian Axinia, în mijlocul oamenilor la Târgul de la Băicoi

Ingrediente:

O delegație din Prahova, prenzentă la începerea lucrărilor la „Podul de flori”, primul din cele 5 care vor fi construite peste Prut

  • carne tocată
  • usturoi
  • ceapă
  • ouă
  • morcovi
  • miez de pâine
  • mărar
  • ulei
  • opțional pesmet sau făină

Mod de preparare:

Pentru început, se pun feliile de pâine la înmuiat în lapte. Între timp, se curăță legumele și se dau cartofii pe răzătoare. Se procedează la fel și cu morcovii, iar ceapa se toacă mărunt. Se taie și verdeața și se curăță usturoiul. Mai apoi, se stoarce miezul de pâine și se adaugă într-un bol peste care se pune carnea tocată, preferabil amestec porc – vită, ceapa, cartoful, morcovii, mărarul și pătrunjelul, sare și piper.

Se pun și ouăle, iar mai apoi se amestecă bine. Într-un alt bol se pune apă și într-o altă farfurie pesmet sau făină prin care să fie date pârjoalele înainte să fie puse în tigaie. Se ia câte puțin din compoziția omogenă, după ce s-au umezit mâinile și se formează pârjoalele care se dau prin pesmet sau făină.

Într-o tigaie, se pune uleiul la încins și se adaugă pe rând. Ar trebui lăsate să se gătească pe fiecare parte cinci minute maxim, iar pe cealaltă două-trei minute. După ce sunt gata, se pun pe un șervețel pentru a absorbi excesul de ulei.

Dacă, în schimb, preferi să le gătești la cuptor, au nevoie de 20 de minute pentru a sta la cuptor. Se preîncălzește cuptorul la 210 grade Celsius, iar mai apoi se pun într-o tavă tapetă cu hârtie de copt. După aproximativ zece minute sunt gata pe o parte și pot să fie întoarse. Dacă le gătești la cuptor, este indicat să nu le lași foarte mult pentru că pot să devină uscate.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0734.908.468