Pască tradițională

Pască tradițională

INGREDIENTE
Ingrediente aluat ( pentru o tavă cu diamentrul de 26 cm ):
320 g făină pentru cozonac
100 g zahăr
100 ml lapte cald
120 g brânză proaspătă de vaci
două gălbenușuri
50 g unt moale
un plic cu drojdie uscată
un plic cu zahăr vanilinat
un praf de sare
coaja de la o lămâie

Alo, ce caută penalii în funcții publice? Vlad Voiculescu, anchetat penal, a fost numit consilier al lui Nicușor Dan

Ingrediente pentru umplutura de brânză:
300 g brânză de vaci
un ou + cele două albușuri rămase de la aluat
3 linguri cu griș
50 g unt
50 g smântână grasă
100 g stafide hidratate
coaja de la o lămâie
două plicuri cu zahăr vanilinat
un praf de sare

TSD Prahova lansează campania ‘Coșul de Crăciun – pentru fiecare familie’. Vino și tu să aduci bucurie familiilor care nu își permit prea mult de Sărbători!

Portii: – Timp de preparare: sub 120 minute

Modernizarea Spitalului din Azuga, reluată de administrația Nanu după ani de blocaj

MOD DE PREPARARE RETETA Pască tradițională:
Mai întâi de toate am frământat aluatul.

Într-un castron încăpător am cernut făina și am amestecat-o cu drojdia uscată. Separat, într-un alt castron am amestecat brânza cu restul ingredientelor.

Am făcut o adâncitură în făina din celălalt castron și am turnat în ea maglavaisul.

Am frământat până când am obținut o cocă densă și elastică. Am lăsat-o să dospească aproximativ 45 de minute în loc cald.

În timp ce aluatul a dospit m-am ocupat de umplutură.

Am separat ouăle. Am pus albușurile deoparte.

Într-un castron încăpător am amestecat brânza cu restul ingredientelor, obținând o cremă de brânză fină și aromată.

După ce aluatul a dospit batem și albușul spumă tare și îl încorporăm ușor în crema de brânză.

Am împărțit aluatul dospit în 3 părți egale. O parte am întins-o și am așezat-o pe fundul tăvii. Celelalte două bucăți de aluat le-am împletit și am realizat marginea păștii.

Am pus umplutura de brânză în pască, apoi am uns-o cu grijă cu un ou bătut. Am mai lăsat-o să dospească 15 minute timp în care am încins cuptorul.

Am copt-o 20 de minute la 170 de grade, apoi am crescut temperatura cuptorului la 180 de grade și am mai lăsat-o aproximativ 10 minute.

Este o pască umedă, cu miros și gust îmbietor. Este apreciată de toată lumea pentru faptul că nu este seacă/uscată.

Paște cu lumină și liniște în suflet!

 

 

 

 

sursa: www.bucataras.ro

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0734.908.468