Patronii stației de GPL din Crevedia au fost reținuți. Acuzațiile aduse de procurori

Patronii stației de GPL din Crevedia au fost reținuți. Acuzațiile aduse de procurori

Patronul fostei stații GPL care a explodat la Crevedia, Ionuț Doldurea, și asociatul său au fost reținuți după ce au fost aduși la  audieri la Parchetul General din București. 

Se lucreaza „la foc automat” pe Bulevardul Castanilor. A fost decopertat asfaltul vechi aproape în totalitate

ACTUALIZARE Avocatul celor doi patroni și ai companiei Flagas susține că a aflat din presă despre comunicatul parchetului în care se anunța că cei doi patroni ai stației GPL sunt suspectați în dosarul exploziilor de la Crevedia.

Nu o fi Volosevici „pe sufletul” tuturor, dar şi nouă ne place să găsim probleme la soluții! Cum o dai, tot nu e bine…

El a susținut că nici el, nici clienții săi nu au fost sunați de la Parchet și nu știau că trebuie să se prezinte la audieri.

Un student de la UPG, dealer de droguri în Ploieşti. Tânărul şi iubita lui au primit închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunității

El a adăugat că Doldurea și Stângă își mențin promisiunea de a despăgubi localnicii din Crevedia care au casele distruse și că i-a sfătuit pe clienții săi să nu dea nicio declarație publică.

ACTUALIZARE Patronii stației GPL din Crevedia au fost reținuți pentru 24 de ore.

„În cursul zilei de azi, în dosarul privind incendiul izbucnit pe 26 august 2023 în urma unor explozii ce s-au produs în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală criminalistică a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și reținerea a doi inculpați, administratori ai unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin 1 și 2 din Codul Penal).

Totodată, în cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și față de o persoană juridică, societate comercială cu sediul social în municipiul Caracal, județul Olt, sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin. 1 și 2 Cod penal”, anunță un comunicat al Parchetului General.

„În perioada 30 septembrie 2020-26 august 2023, în realizarea obiectului de activitate și în interesul său, ca urmare a politicii promovate de către factorii decizionali din structura de conducere a acesteia, respectiv cei doi inculpați menționați anterior, societatea comercială a funcționat în mod sistematic prin încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL (Ordinul cu nr. 166 din 27 iulie 2010 și Ordinul nr. 73/1161/1999 privind aprobarea „Normativului de proiectare, execuţie şi exploatare a sistemelor de alimentare cu gaze petroliere lichefiate (GPL) pentru autovehicule”, indicativ NP 037/99), la punctul de lucru neautorizat amplasat pe Șoseaua București-Târgoviște, în comuna Crevedia, județul Dâmbovița.

Acest fapt a creat premisele izbucnirii, la data de 26 august 2023, în jurul orei , a unui incendiu urmat de mai multe explozii, rezultate din acest factor declanșator, ce a condus la decesul a 5 persoane până la acest moment (ultima decedând în cursul zilei de azi) și vătămarea corporală a 54 de persoane, precum și distrugerea și degradarea unor bunuri imobile și mobile, precum și a unor lucrări, echipamente, instalații sau componente ale acestora, consecințe pe care factorii de conducere din cadrul acesteia nu le-au prevăzut, deși trebuiau și puteau să le prevadă.

În cauză s-au efectuat patru percheziții (la sediile a două persoane juridice și domiciliile a două persoane fizice), în urma acestor activități procedurale fiind ridicate mai multe înscrisuri, documente și medii de stocare care vor fi valorificate pe parcursul urmăririi penale”, se arată în comunicatul procurorilor.

Doldurea a fost adus cu mandat la Parchet. Avocatul său spune că clientul său nu a primit niciun mesaj care să-l anunțe că e citat la Parchet.

La Parchet a fost adus și asociatul acestuia, Cosmin Stângă.

Întrebat care sunt acuzațiile pentru cei doi, avocatul lor a spus: Nu am niciun mesaj acum. O să aflăm şi noi. Nu ştiu mai multe.

Ionuț Doldurea, care e fiul primarului din Caracal, nu a vrut să dea declarații jurnaliștilor, înainte de a intra în clădirea Parchetului.

Doldurea și Stângă sunt acționarii firmei Flagas SRL, care deține stația GPL de la Crevedia, care a explodat săptămâna trecută. Stația fusese închisă de ISU în 2020, dar funcționa în continuare ca depozit.

5 oameni au murit și aproximativ 50 au fost răniți în urma exploziilor de sâmbăta trecută. De semenea, 10 case au fost distruse și alte zeci au fost avariate.

Cei doi asociați ai firmei Flagas s-au oferit să plătească toate daunele și chiar să reconstruiască toate casele distruse total sau parțial.

O femeie care locuia lângă stația GPL și a cărei casă a fost complet distrusă de explozie a spus că l-a sunat pe Doldurea să-i spună că în zonă se simte miros puternic de gaz.

„Exact așa mi-a spus: eu am activitatea întreruptă, oameni răi care mi-au făcut reclamaț primăria și pompierii mi-au închis activitatea, eu nu mai funcționez acolo”, a spus femeia.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191