Pe cât se dau pensiile în luna septembrie. Va fi o dată diferită față de luna august

Pe cât se dau pensiile în luna septembrie. Va fi o dată diferită față de luna august

În această lună, toți pensionarii de la noi din țară și-au primit pensiile mai devreme decât de obicei. Simona Bucuru Oprescu, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a explicat că banii au ajuns cu câteva zile înainte de data la care ar fi trebuit la români, pentru că, pe 15 august, s-a celebrat Sfânta Maria Mare și bugetarii, printre care și postașii, au avut liber.

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

Când se vor da pensiile în luna septembrie. 

Pensiile care au venit prin mandat poștal, în luna august, au fost plătite mai devreme. Mai exact, între 1-11 august. Cele care sunt virate pe card au intrat în zilele de 9 și 10 august.

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

Ce se va întâmpla cu pensiile în luna septembrie? Acesta este un anunț important pentru toți seniorii din România. Conform Casei Naționale de Pensii Publice românii vor încasa banii în conformitate cu legislația în vigoare. În acest sens, poștașul va aduce pensiile în perioada 1-15 a fiecărei luni.

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

Au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor

La începutul verii, mai exact în luna iunie a acestui an, s-a luat o decizie neașteptată în Parlamentul României. După ce propunerea a primit 382 de voturi, pensiile speciale au fost eliminate.

Ce spune Ciolacu despre această decizie

Marcel Ciolacu consideră că această schimbare o să vină în ajutorul sistemului de pensii și, în sfârșit, România va avea și ea unul corect, cu reguli unitare, aplicabile la toată lumea.

”Votul de azi are o semnificație aparte pentru întreaga clasă politică. Mesajul lui este că începem reforma pensiilor speciale cu noi înșine. Arătăm în acest fel că avem voința și determinarea să eliminăm pensiile speciale ale parlamentarilor, înainte de a face același lucru cu alte categorii de pensii speciale.

O astfel de reformă ar așeza sistemul de pensii din țara noastră pe baze corecte, cu reguli unitare, aplicabile tuturor. Asta ne va permite să avem un sistem de pensii echitabil și sustenabil pe termen lung.”, a ținut să precizeze Marcel Ciolacu.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191