Pensii recalculate, din luna septembrie. Categoria de români care o să primească peste 6.000 de lei

Pensii recalculate, din luna septembrie. Categoria de români care o să primească peste 6.000 de lei

Începând cu luna septembrie, pensionarii din România vor beneficia de pensii majorate, conform noilor calcule finalizate de Casa Națională de Pensii. Deciziile referitoare la sumele acordate au fost deja pregătite și urmează să fie comunicate beneficiarilor. Cu toate acestea, Anton Hadăr, președintele Federației Naționale Sindicale „Alma Mater”, avertizează că această schimbare nu va elimina toate inechitățile din sistemul de pensii.

Virgiliu Nanu şi-a exprimat sprijinul total pentru persoanele cu dizabilități în Prahova

Pensii majorate în 2024: nemulțumiri legate de majorare

Hadăr susține că majorările asumate de Guvern nu vor adresa în totalitate inechitățile existente. În consecință, o parte dintre pensionari vor rămâne nemulțumiți de rezultatele recalculării. Procesul de verificare a dosarelor de pensii, realizat de angajații Casei Naționale de Pensii, este aproape de finalizare, cu 99% dintre dosare deja analizate. Astfel, pensionarii vor primi în curând acasă deciziile cu noile sume calculate.

Virgiliu Nanu, noul preşedinte al CJ Prahova, îi răspunde lui Mihai Polițeanu: „Sunt deschis la dialog şi colaborare. Interesele ploieştenilor sunt pe primul loc”

Venituri mai mari pentru o parte dintre beneficiari

Noua lege va aduce beneficii semnificative pentru cei care au fost dezavantajați de un indice de corecție mic sau de stagiul complet de cotizare. Hadăr explică faptul că pensionarii afectați de acești factori vor vedea creșteri importante în pensiile lor. Pe de altă parte, persoanele care primesc deja pensii mari nu vor vedea o creștere similară.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Vă pot da exemplu de oameni care au astăzi de lei, de lei și de lei. Toți au același număr de puncte, deci ar trebui să aibă aceeași pensie. Păi, sunt supărați cei care au și care stau pe loc, dar să știți că mai există și cu , am aflat eu, care are același punctaj și trebuie să stea și el pe loc”, a explicat Hadăr.

Pensii majorate până la 7500 de lei. Cine le va primi

Conform declarațiilor președintelui „Alma Mater”, pensiile de de lei vor crește până la de lei. De asemenea, pensiile de de lei vor ajunge la de lei după recalculare. Totuși, cei care primesc deja de lei lunar nu vor primi nicio sumă suplimentară.

Hadăr a subliniat și situația românilor cu pensii foarte mici. „Din păcate, sunt printre ei și oameni care au pensia minimă, chiar foarte mulți care au punctaj foarte mic, au număr de puncte puține, mă refer aici la cei până în lei. Unii din zona aceasta vor trece în partea cealaltă, vor avea chiar dublare 100% pentru că au avut ani mulți de muncă și intervine acea suplimentare pe criterii de stabilitate, dar cei care sunt pe aici care au vreo 450 lei, potrivit contribuției lor, dar primesc de lei, pe aceștia nu-i mai scoate nimeni de aici o perioadă pentru că au și ani puțini de muncă”, a adăugat acesta.

Deși recalcularea pensiilor aduce vești bune pentru mulți pensionari, nu toate inechitățile vor fi rezolvate. Cei care au fost dezavantajați de corecții și stagiul de cotizare vor vedea creșteri substanțiale, în timp ce beneficiarii cu pensii mari vor rămâne pe loc. În plus, pensionarii cu pensii minime vor vedea o îmbunătățire considerabilă doar în anumite cazuri, în funcție de numărul de ani de muncă și contribuțiile lor. Astfel, schimbările din septembrie reprezintă un pas înainte, dar nu soluția finală pentru echitatea în sistemul de pensii din România.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191