Percheziții de amploare la o grupare uriașă: se ocupau cu trafic de droguri şi de arme

Percheziții de amploare la o grupare uriașă: se ocupau cu trafic de droguri şi de arme

Zeci de percheziţii au loc marţi dimineaţă în judeţul Bistriţa-Năsăud, la un grup ai cărui membri au sustras sau procurat ilegal arme de foc din Spania sau din alte ţări UE, le-au introdus în România şi le-au plasat în circuitul ilegal, inclusiv pentru braconaj cinegetic. De asemenea, vindeau şi droguri de risc şi de mare risc în judeţ, infomează News.ro.

SONDAJ PE INTENTIA DE VOT – PSD ramane pe primul loc, cu 29% in optiunile romanilor la alegerile parlamentare. AUR isi pastreaza pozitia a doua, iar PNL ramane pe locul al treilea

”La data de 12.09.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud împreună cu poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R., ai Serviciilor Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din IPJ Bistriţa-Năsăud , Cluj, Sălaj şi Suceava şi Direcţia Generală Anticorupţie efectuează 30 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat , nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj cinegetic, contrabandă calificată, uz de armă fără drept, abuz în serviciu şi trafic de droguri de risc şi mare risc”, anunţă DIICOT.

Şofer, oprit cu focuri de armă pe DN1, lângă Ploieşti, după ce a furat o maşină din mall: „Eu sunt stăpânul lumii, dezactivez conexiunea cu poliția”

Vindeau arme pentru braconaj

ATENTIE, VORBESTE UDROIU! – Prima opinie a judecatorului Mihail Udroiu, proaspat promovat la Inalta Curte, privind efectele deciziei CJUE relativ la prescriptia raspunderii penale

Conform sursei citate, în perioada iunie 2022 – septembrie 2023, membrii grupului au sustras sau procurat ilegal arme de foc, din Spania sau din alte ţări ale Uniunii Europene, le-au introdus pe teritoriul României şi plasat în circuitul ilegal, în scopul utilizării la acţiuni de braconaj cinegetic şi la alte activităţi ilegale.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, membrii grupului au comercializat pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, în mod repetat, droguri de risc şi mare risc.

Peste 20 de persoane urmează a fi duse pentru audieri la sediul DIICOT Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191