Pisica ta te mușcă? Ce mesaj vrea să-ți transmită, de fapt

Pisica ta te mușcă? Ce mesaj vrea să-ți transmită, de fapt

Un număr mare de oameni din țara noastră au acasă animale de companie, iar cele mai populare alegeri sunt, de departe, câinii și pisicile. Ei bine, în cazul celor din urmă, se estimează că ar fi undeva peste 4 milioane de pisici de companie în România, un număr incredibil de mare. Ei bine, dacă aveți acasă o pisică, cu siguranță ați observat un comportament aparent bizar: aceasta vă mușcă! Iar potrivit experților, acest gest poate avea nenumărate înțelesuri!

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

Se estimează că undeva în jur de jumătate dintre români ar avea acasă un animal de companie. După cum ne putem imagina, cele mai populare alegeri sunt câinii și pisicile, însă există români care au și animale exotice, cum ar fi șerpi, păianjeni, sau diferite păsări. Ei bine, dacă vă numărați printre cei care au acasă (cel puțin) o pisică, atunci cu siguranță veți recunoaște un comportament aparent bizar al acesteia: mușcăturile. Iar potrivit experților în comportamentul felinelor, se pare că acest gest are mult mai multe semnificații decât am bănui!

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

În primul rând, în ce privește pisicile tinere, mușcatul este necesar pentru dezvoltarea sănătoasă a danturii acestora! Pisicile mici se vor juca foarte des, iar oamenii vor avea „privilegiul” de a servi drept modul lor în care își pot dezvolta instinctele de vânători. Felinele își vor folosi des dinții în timp ce se joacă, însă, dacă nu vreți ca ele să continue acest comportament și ca adulți, nu ar trebui să le încurajați, în mod special, să facă asta mereu!

Luju.ro: ÎN LOC SĂ FIE ÎN PUŞCĂRIE, NEGULESCU AMENINȚĂ– Mesaj trimis de paraditorul „Portocală” fostului premier Victor Ponta

Un alt motiv pentru care pisicile, de data aceasta adulte, ne pot mușca este pentru că nu le oferim modalități de a se juca și a-și consuma energia. La urma urmei, aceste feline rămân vânători înnăscuți, așa că vor avea nevoie de o modalitate de a-și pune în aplicare aceste instincte. Așa că dacă nu le oferiți jucăriile și spațiul necesare, din lipsă de alternative, ele vă vor folosi pe post de jucărie și vă vor „ronțăi” pe îndelete.

Un alt motiv pentru care pisicile ne mușcă este pentru că nu suntem atenți la mesajele pe care ni le transmit. Acestea comunică mult prin poziția corpului lor, iar dacă pisica voastră s-a săturat să fie mângâiată, iar voi îi ignorați disconfortul, în cele din urmă vă va mușca, drept „ultim avertisment”.

În mod normal, pisicile vă vor mușca pentru că vor să se joace, sau pentru că vor să fie lăsate în pace. Acest comportament este obișnuit pentru toate felinele de pe glob, însă, există și un moment când trebuie să mergeți la veterinar! Dacă pisica voastră începe, din senin, să fie mult mai agresivă decât în mod obișnuit, pe o perioadă mai lungă de timp, poate însemna că trece prin dureri mari, așa că trebuie dusă la medic!

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191