
Este un preparat simplu, care ne va aminti de gusturile copilăriei! Plăcinta la tigaie cu brânză, ceapă și mărar este o rețetă pe care o putem pregăti rapid, oricând dorim!
Această plăcintă delicioasă vine la pachet cu mai multe avantaje. În primul rând, este delicioasă, dar o altă parte bună este faptul că nu are nevoie decât de câteva ingrediente simple. În plus, ea este și foarte ușor de pregătit, așa că o vom putea face oricând ne este poftă!
George Simion și Adrian Axinia, în mijlocul oamenilor la Târgul de la Băicoi
Odată ce avem la îndemână toate ingredientele necesare, vom putea începe să pregătim o plăcintă de vis, de care ne vom îndrăgosti de la prima înghițitură!
Ce ingrediente ne sunt necesare
Pentru a pregăti aluatul acestei plăcinte delicioase vom avea nevoi de un kilogram de făină, 25 de grame de drojdie proaspătă, 20 de grame de zahăr, o linguriță de sare, 60 ml de ulei, cât și 500 ml de apă. Odată ce am pregătit toate aceste ingrediente, trebuie să ne ocupăm și de cele necesare pentru a face umplutura.
Și în acest caz, nu ne trebuie decât câteva lucruri simple! Practic, este vorba despre numai 600 de grame de brânză de vacă sărată, de puțin mărar, cât și de o legătură de ceapă verde. Pe lângă aceste ingrediente, va trebui să mai avem la îndemână și puțin ulei, pentru a prăji plăcinta.
Cum pregătim acest preparat delicios
Primul pas pe care trebuie să îl facem este să amestecăm drojdia cu zahărul cât mai bine, iar apoi să adăugăm puțină apă caldă. Încet, vom adăuga și făina în aluat, iar odată ce aceasta a început să se lege, vom pune sarea, uleiul, cât și restul de făină. Totul trebuie frământat, iar apoi lăsăm aluatul la dospit. De obicei, o oră ar trebui să fie suficientă.
Mai departe, pur și simplu vom pune brânza într-un bol, alături de ceapa tăiată mărunt, cât și oricât de mult mărar dorim. Umplutura trebuie amestcată bine, iar apoi vom porționa aluatul în mingiuțe de aproximativ 100 de grame.
Ele se întind, se adaugă aluatul, iar apoi le vom împacheta cu atenție. Trebuie să se coacă la foc mediu, în puțin ulei. Le vom ține pe ambele părți, până când sunt rumenite bine. La final, vom avea o plăcintă delicioasă, de care nu ne vom mai sătura!