Vrei un desert delicios, dar în același timp și ușor de preparat? Noi îți prezentăm rețeta de plăcintă cu mere care se prepară în câteva minute. Iată care sunt ingredientele simple pe care trebuie să le ai în bucătărie!
Plăcinta cu mere este desertul copilăriei, mai ales că este extrem de delicioasă și pe placul tuturor. Dacă vrei să o pregătești rapid, fără prea multe bătăi de cap, îți prezentăm care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi. Iată ingredientele de care ai nevoie!
Merele sunt sănătoase și sunt pline de vitamine, astfel că nutriționiștii le recomandă pe cele roșii, deoarece au mai multe beneficii pentru organism. Acestea ajută sistemul digestiv și cel pe cel imunitar.
Ingrediente:
- 80 g făină
- 100 ml lapte
- un plic de praf de copt
- 40 ml de ulei
- o linguriță coajă rasă de portocală
- 2 ouă
- 65 g zahăr
- un plic de praf de copt
- 4 mere roșii
- 1 plic zahăr vanilinat
- un praf de sare
Mod de preparare:
Merele se curăță de coajă și se taie în bucăți subțiri. Într-un bol se adaugă zahărul, plicul de zahăr vanilinat, un praf de sare și două ouă. Se amestecă totul bine cu un tel până se omogenizează.
Se adaugă laptele peste compoziție, uleiul, făina și praful de copt și se amestecă. Se pun merele tăiate bucăți, coaja rasă de la portocală, iar preparatul obținut se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă 50-55 de minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Poftă bună!