Planta din grădină care îți aduce o amendă uriașă! Mulți români care stau la curte riscă să plătească 5.000 de lei

Planta din grădină care îți aduce o amendă uriașă! Mulți români care stau la curte riscă să plătească 5.000 de lei

Planta din grădină care îți aduce o amendă uriașă! În lupta continuă pentru protejarea mediului și a sănătății publice, autoritățile au impus reguli stricte privind prevenirea și combaterea buruienii ambrozia (Ambrosia artemisiifolia), o plantă cu potențial alergenic ridicat. Știm că foarte mulți oameni sunt afectați de acestă plantă, așa că cei care nu se conformează legii riscă amenzi de până la de lei.

Se lucreaza „la foc automat” pe Bulevardul Castanilor. A fost decopertat asfaltul vechi aproape în totalitate

Potrivit art. 1 din Legea 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să se implice activ în gestionarea acestei probleme pentru a preveni răspândirea respectivei plante.

Nu o fi Volosevici „pe sufletul” tuturor, dar şi nouă ne place să găsim probleme la soluții! Cum o dai, tot nu e bine…

Planta din grădină care îți aduce o amendă uriașă! Obligații de prevenire a ambroziei 

Pentru a preveni și combate buruiana ambrozia, proprietarii și administratorii terenurilor trebuie să respecte un set de reguli bine definite. Acestea includ:

Un student de la UPG, dealer de droguri în Ploieşti. Tânărul şi iubita lui au primit închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunității

Lucrări periodice: Între răsărirea ambroziei și apariția primelor inflorescențe, dar cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, proprietarii și administratorii terenurilor sunt obligați să desfășoare lucrări periodice de întreținere a terenurilor. Aceste lucrări pot include cosirea, smulgerea manuală, erbicidarea sau alte metode specifice pentru controlul acestei plante invazive.

Menținerea măsurilor pe toată durata perioadei de Vegetație: Măsurile de prevenire și combatere a buruienii ambrozia trebuie menținute până la sfârșitul perioadei de vegetație a acestei plante. Este esențial ca proprietarii și administratorii terenurilor să fie consecvenți în aplicarea acestor măsuri pentru a evita răspândirea buruienii.

De asemenea, beneficiarii lucrărilor de construcții au o responsabilitate importantă în prevenirea răspândirii buruienii ambrozia. Aceștia trebuie să ia măsuri adecvate pentru a evita instalarea sau răspândirea acestei plante pe terenurile afectate de lucrări. Acest lucru implică o atenție sporită la controlul și gestionarea plantelor invazive în timpul și după finalizarea proiectelor de construcție.

Ce sancțiuni riscă cei care nu respectă legea

Conform art. 3 alin. 1 din Legea 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, „nerespectarea prevederilor de a distruge buruiana ambrozia de către proprietarii sau deținătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcții, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole constituie contravenție și se sancționează cu avertisment.”

De asemenea, „constituie contravenție nerespectarea prevederilor din avertisment de către proprietarii sau deținătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcții, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole și se sancționează cu amendă de la lei la lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la lei la lei pentru persoanele juridice.”

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191