Planta minune care poate salva agricultura românească afectată de secetă! „A rezistat foarte bine”

Planta minune care poate salva agricultura românească afectată de secetă! „A rezistat foarte bine”

Seceta din țara noastră a afectat puternic recoltele din acest an, iar dacă ne gândim la schimbările climatice care devin din ce în ce mai greu de ignorat, este posibil ca seceta să devină noul normal, atunci când vine vorba despre precipitații. Ei bine, agricultorii din Buzău au însămânțat în primăvară 900 de hectare de sorg, o plantă mai rezistentă, care poate înlocui porumbul.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Cu toții am simțit pe pielea noastră temperaturile fierbinți din această vară, iarseceta din țara noastră a afectat puternic recoltele din acest an. Din păcate, dacă ne gândim la schimbările climatice care devin din ce în ce mai greu de ignorat, este posibil ca seceta să devină noul normal, cel puțin atunci când vine vorba despre nivelul de precipitații.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Ei bine, potrivit informațiilor oferite de către cei de la , agricultorii din Buzău au însămânțat în primăvară 900 de hectare de sorg, o plantă mai rezistentă, care poate înlocui porumbul. Sorgul, cunoscut și ca „planta-cămilă”, consumă mult mai puțină apă, iar în unele zone din România, a pătruns chiar înaintea porumbului. Se pare că tot mai mulți fermieri de porci cumpără sorg, iar producția este dublă față de cea de porumb.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

„La noi aici nu a plouat de șase luni și alte culturi nu prea au mers. La vremea asta, porumbul nu ar fi rămas verde pe câmp, ca sorgul. E primul an în care îl cultivăm. Are densitate dar nu a legat totuși așa cum ar fi trebui. O să vedem în alți ani ce îmbunătățiri mai trebuie făcute”, spune Daniel Marin, conductor de utilaj agricol, potrivit sursei citate. În satul Lipia, din Buzău, 150 de hectare de sorg deja au dat roade. Sunt peste 900 de hectare, de-a lungul întregului județ.

Sorgul este folosit pentru a hrăni diverse specii de porci, iar tulpina și frunzele plantei sunt, de asemenea, folosite drept furaje pentru animale. De asemenea, se poate face făină fără gluten din sorg, perfectă pentru produse de patiserie și panificație.

„Bobițele, exact ca porumbul, se pun în rețeta de urluială, se pota da și singure, adică doar boabe, deci nu sunt probleme deosebite în consum. Dăm la o fermă de creștere a porcilor și, dacă aveam și 500 de hectare, fermierul de acolo lua toată cantitatea”, spune Constantin Florea, fermier din satul Lipia.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191