Planta pe care trebuie să o ai în casă. Se roagă pentru fericirea și succesul tău în viață

Planta pe care trebuie să o ai în casă. Se roagă pentru fericirea și succesul tău în viață

În lumea plantelor de interior, Calathea reprezintă o adevărată bijuterie. Cunoscută și sub numele de „planta păun” datorită coloraturii superbe a frunzelor, Calathea nu este doar o plantă decorativă, ci și un simbol al fericirii și succesului în viață. Iată de ce Calathea este una dintre cele mai iubite plante de apartament, aducând un plus de eleganță și relaxare în orice interior.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Un adevărat tablou natural

Frunzele Calathea nu sunt doar verzi obișnuite; ele au o paletă variată de culori și modele, ceea ce transformă planta într-un adevărat tablou natural. Denumirea sa de „plantă păun” vine de la asemănarea frunzelor sale cu penajul splendid al unui păun.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Un alt aspect fascinant al Calathea este mișcarea frunzelor sale. Este cunoscută și sub numele de „planta care se roagă„, deoarece frunzele sale au mișcări regulate de deschidere și închidere pe parcursul zilei. Acest fenomen se datorează schimbărilor de lumină și temperatură, aducând un element dinamic în casă.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Un decor perfect și ușor de întreținut

Calathea adaugă o notă de eleganță în orice interior. Este o alegere ideală pentru apartamentele din oraș, deoarece se simte fericită în spații cu umbră sau semi-umbră. Aceasta nu înseamnă că trebuie să o ascunzi într-un colț întunecat; dimpotrivă, Calathea preferă lumina indirectă și o atmosferă caldă.

Pentru iubitorii de flori, gama variată de soiuri ale Calathea oferă opțiuni interesante. Calathea Medallion, Calathea Rattlesnake, Calathea Pinstripe și Calathea Dottie sunt doar câteva dintre soiurile celebre pentru modelele lor distincte de frunze.

Ingrijirea Calathei. Simplă și plină de recompense

Dacă te gândești să aduci o Calathea în casă, nu trebuie să fii expert în grădinărit. Cu câteva reguli simple de îngrijire, vei avea parte de o plantă fericită și plină de viață:

Amplasare: Calathea preferă lumina indirectă și se simte bine în camerele luminate, dar nu expuse direct la soare.

Temperatură: Intervalul optim de temperatură pentru creșterea Calathei este între 18-25°C.

Udare și sol: Udarea trebuie să fie moderată, fără exces. Solul trebuie să aibă un amestec de turba pentru reținerea apei și un drenaj adecvat pentru a preveni putrezirea rădăcinilor.

Fertilizare: Folosește un îngrășământ special pentru plante decorative prin frunze. Puteți alege între un îngrășământ lichid sau batoane cu eliberare lentă.

Umiditate: Deoarece este originară din zone tropicale, Calathea iubește umiditatea. Poți pulveriza apa decalcifiată pe frunze sau plasa planta lângă alte plante pentru un plus de umiditate.

Calathea: fericire împărtășită și frumusețe continuă

Datorită frumuseții sale excepționale, această plantă nu este doar o plantă decorativă, ci și o sursă de fericire continuă. Frunzele sale, asemănătoare unui tablou pictat, aduc un farmec aparte în casă. Dacă îi oferi condițiile dorite, Calathea va deveni un companion de încredere și o sursă constantă de bucurie, aducând succes și armonie în viața ta.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191