Plante care înfloresc pe tot parcursul anului. Cine le plantează are o grădină frumoasă mereu

Plante care înfloresc pe tot parcursul anului. Cine le plantează are o grădină frumoasă mereu

Dacă vrei să ai în grădina flori care înfloresc tot anul, Click! îți dă câteva idei de plante care îți vor înfrumuseța grădina.

Cum cheltuie PNL banii partidului: Plăteşte figuranți să facă circ prin Ploieşti. Doar urmează an electoral…

Toate plantele din lista de mai jos sunt adaptate perfect la clima de la noi și într-o gamă largă de culori care vor face gradina ta spectaculoasă în fiecare zi.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Trandafirii

Primii din listă sunt celebrii tradafiri. Clima de la noi le priește perfect, iar soiurile sunt foarte diverse. Trandafirii sunt originari din Europa și Asia de Sud-Est și sunt o parte importantă a multor culturi și religii.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

De exemplu, în Antichitate, trandafirii erau folosiți ca simbol al dragostei și al feminității, fiind asociați și cu fertilitatea și cu longevitatea. Această plantă minunată, ușor de întreținut, se găsește în mai multe culori și forme, inclusiv alb, roz, galben, portocaliu, roșu, purpuriu, mov și albastru.

Lantana

Acest arbust tropical, mereu verde, are flori albe, galbene, portocalii, roz și roșii în ciorchini. Iubește solul bine drenat și căldura, dar rezistă și când este frig afară. Este folosită în gradină sau în peisagistică.

Lantana poate fi folosită ca plantă izolatoare și pentru a crea umbră, sau pentru a proteja alte plante de vânt și de soare. Totodată, aceasta este un magnet pentru păsări.

Vrăbiile, ciocârlia și alte păsări insectivore se hrănesc cu insectele atrase de lantană. De asemenea, Lantana este iubită foarte tare și de fluturi. Primăvara, curtea ta va fi mai vie ca oricând.

Floarea de hârtie

Floarea de hârtie este specială și deosebit de frumoasă. Le poți planta în spalier, în containere sau ca o acoperire a solului. Ele sunt tolerante la secetă și nu au nevoie de multă atenție și îngrijire.

Petalele lilic-roz sunt mereu prezente pe tulpină și arată frumos. Florile se vor deschide pe tot parcursul anului, permiţându-vă să vă bucurați de culorile lor viu și contrastante, cu frunzele verzi. Această plantă este tolerantă la boli și dăunători și poate rezista la temperaturi scăzute de până la 10 grade Celsius.

Ixora

Ixora este o minunăție. Vine în nuanțe de roșu, galben și portocaliu, crește ușor, fără niciun fel de îngrijire. Este un arbust mic cu frunze în formă de inimă și flori în formă de cupă, cu petalele într-o gamă de culori vii. Florile se prezintă în grupuri masive, ce oferă o mulțime de culoare.

Ea are nevoie de soare și umiditate pentru a se dezvolta și a se înmulți, dar și de un sol bine drenat și de udare regulată și abundentă. Ixora se poate înmulți prin semințe sau prin tăiere. 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191