Plicul misterios: Iohannis, sesizat de un greu european despre condițiile inumane din închisorile româneşti

Plicul misterios: Iohannis, sesizat de un greu european despre condițiile inumane din închisorile româneşti

Aflat în Parlamentul European, la Strasbourg, Klaus Iohannis a primit azi un plic misterios din partea unui europarlmentar italian, Nicola Danti, vicepreședintele grupului Renew Europe. Despre conținutul plicului aflăm chiar de la Danti, într-un mesaj postat pe X.

Mircea Cosma, sfat pentru politicienii prahoveni: „Dacă nu aveți aceste răspunsuri, nu mai candidați prin acest județ!”

”Tocmai am înmânat o scrisoare Președintelui României, Klaus Iohannis, pentru a-i aduce la cunoștință cazul lui Filippo Mosca, un cetățean italian în vârstă de 28 de ani, deținut în prezent în închisoarea Poarta Albă, Constanța, România.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

Italianul, după arestarea sa în luna mai a anului trecut și după un interogatoriu fără avocați sau interpreți, a fost deținut în condiții pur și simplu inumane.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

După ce a fost supus la violențe din partea altor deținuți și datorită presiunii tot mai mari din partea presei, Mosca a fost transferat în urmă cu câteva zile într-o celulă mai acceptabilă din închisoare, iar condițiile sale s-au îmbunătățit ușor.

I-am cerut președintelui României să urmărească îndeaproape cazul său, să se asigure că detenția sa este în conformitate cu standardele europene și să garanteze dreptul său la un proces echitabil în timpul audierii viitoare” arată eurodeputatul.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191