Ploaie de stele căzătoare în această noapte. Orionidele fac spectacol pe cer

Ploaie de stele căzătoare în această noapte. Orionidele fac spectacol pe cer

În noaptea de sâmbătă spre duminică va avea loc un fenomen astronomic inedit – Orionidele, o ploaie de stele căzătoare. Oamenii de știință spun că Pământul va trece printr-un nor de praf, care a făcut cândva parte din coada cometei Halley, iar cel puțin 20 de stele căzătoare pot fi observate pe oră, pe timpul nopții, transmite The Guardian.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Ploaia de meteoriți Orionide atinge apogeul în acest weekend. În noaptea de 21 spre 22 octombrie, Pământul va trece prin porțiunile centrale ale unui nor de praf care a făcut cândva parte din coada cometei Halley.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

În timpul vârfului Orionidelor, pot fi observați cel puțin 20 de meteoriți pe oră, dacă este noapte. Orionidele sunt numite astfel deoarece provin din constelația Orion.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Nu este nevoie de echipament special pentru a vedea meteoriții, ci doar de puțină răbdare. Cei care petrec cel puțin o oră uitându-se la cer vor avea șanse și mai mari să vadă „stelele căzătoare”, explicația fiind că ochii se adaptează la întuneric, maximizând capacitatea de le vedea.

De asemenea, sunt șanse și mai mari să observați stelele căzătoare într-o zonă fără poluare luminoasă, departe de orașe, precum zonele de munte. 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191