Ploieştiul atrage încă 4 milioane de lei, bani europeni, pentru construirea unui centru pentru adulții cu dizabilități

Ploieştiul atrage încă 4 milioane de lei, bani europeni, pentru construirea unui centru pentru adulții cu dizabilități

Un centru de zi destinat persoanelor adulte cu dizabilități se va construi în Ploiești.

La nici 3 zile de la alegeri, Tudorică de la Păuleşti a dat startul ilegalităților! Mită pentru USR-iştii care îl ajută să formeze majoritatea în Consiliul Local

Primăria Ploiești a anunțat că primarul Andrei Volosevici a semnat un contract de 4 milioane lei, fonduri europene, pentru primul centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități din Ploiești.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Perioada de implementare a acestui obiectiv de investiții are termen limită data de 31.12.2025, contractul de finanțare pentru acest proiect fiind derulat prin Administrația Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești.

Marele eşec numit Bogdan Nica: O campanie dezastruoasă care a costat PNL Primăria Ploieşti

Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități va fi construit pe strada Izvoare, nr.81, municipalitatea ploieșteană urmând să asigure sustenabilitatea acestui nou serviciu social.

Prin implementarea acestui proiect amplu cu impact social se vor asigura, persoanelor adulte cu dizabilități, o serie de servicii sociale specifice: informare de specialitate, consiliere psihologică, sprijin în abilitare și reabilitare (kinetoterapie, fizioterapie, artterapie, terapie ocupațională, stimulare psiho-senzorio-motroie, activități de tip vocațional, etc.).

Centrul de zi destinat persoanelor adulte cu dizabilități va funcționa ca structură inclusă în organigrama Administrația Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești și va avea între obiectivele de activitate și îmbunătățirea calității vieții persoanelor adulte instituționalizate, având în vedere că se vor putea oferi servicii specializate și acestor persoane. De asemenea, se vor asigura și activități de îngrijire și asistență, de integrare și participare socială și civică, implicit se va asigura o creșetere a gradului de responsabilitate și a încrederii în sine a persoanelor adulte cu dizabilități.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191