PNL pierde tot mai mulți primari care sar în barca PSD. Probleme grave pentru liberali chiar înainte de anul electoral

PNL pierde tot mai mulți primari care sar în barca PSD. Probleme grave pentru liberali chiar înainte de anul electoral

PNL se confruntă cu o serie de probleme în prezent, la nivelul mai multor organizații având loc demisii ale șefilor de filiale, în timp ce în unele județe primarii lor din orașe importante își anunță trecerea la PSD și candidatura din partea social-democraților în 2024.

PSD Prahova, întâlnire cu seniorii social-democrați. Prefectul Virgiliu Nanu, primarul Volosevici şi parlamentarii PSD au prezentat proiectele de viitor

În ceea ce privește șefii de filială, problematic e mai ales sudul României. Mai întâi, senatorul Liviu Voiculescu, și-a dat demisia de la șefia PNL Olt, fiind în scandal cu o altă grupare politică locală: adică prefectul di Mezzo și deputatul Gigel Știrbu. Acum, șefia este asigurată de Știrbu, care oricum era vicepreședinte la nivel național.

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

La începutul săptămânii, șeful PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, și-a dat și el demisia. În cazul acestuia urmează să înceapă desfășurarea unui proces la ÎCCJ, într-un dosar în care e acuzat de concursuri aranjate. Anterior, filiala a fost în plin scandal între Pîrvulescu și vicepreședintele liberal de la CJ, Adrian Florescu.

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

Și la Gorj e scandal, unde senatorul Ion Iordache nu e văzut ca un om care să poată gestiona situația. Iordache a primit filiala, după ce Dan Vîlceanu a fost îndepărtat.

Primarii trec la PSD

În plan local, liberalii pierd tot mai mulți primari inclusiv în orașe. Marcel Romanescu a anunțat că la Târgu Jiu nu mai candidează de la PNL, ci de la PSD, o grea lovitură, în condițiile în care liberalii veniseră la putere după 17 ani de PSD.

Voloșevici, primar în funcție la Ploiești, a anunțat și el că nu mai candidează din partea PNL, ci a PSD. La Bârlad (Vaslui), edilul de acolo, nu mai candidează de la PNL, ci de la PSD. Și primarul din Alba Iulia, acum USR-ist, dar cu care aproape bătuseră palma liberalii, fiind un județ controlat de PNL, s-a fotografiat cu Marcel Ciolacu și e considerat opțiune a PSD pentru alegerile locale. .

La nivel de comune, socoteala cu greu mai poate fi ținută. Doar în județul Gorj, unde plecările de la un partid la altul au devenit o obișnuință, trei primari PNL – din Novaci, Dragotești și Arcani – au trecut săptămână trecută la PSD, notează adevarul.ro

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191