Poliţiştii locali îi pot amenda pe şoferii români care nu oferă informaţii. Legea a intrat în vigoare

Poliţiştii locali îi pot amenda pe şoferii români care nu oferă informaţii. Legea a intrat în vigoare

De ieri, poliţiştii locali îi pot amenda pe proprietarii de maşini care împrumută maşina şi nu oferă date despre identitatea şoferului la cererea poliţiei locale nu doar a poliţiei rutiere.
Mai exact, este vorba despre Legea nr. 335 din 7 decembrie 2022 pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, publicată în Monitorul Oficial nr. 1177 din 8 decembrie 2022 şi care intră în vigoare din data de 11 decembrie 2022.

Ioana Neagu, primărița „credincioasă” din Valea Călugărească a uitat de promisiunile din campanie. Rețeaua de apă şi canal, abandonată!

Astfel, la solicitarea poliţiei rutiere sau a poliţiei locale, proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia ia încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice.

Ruşinea politicii prahovene: Alin Moldoveanu (PNL), karatistul care a adus un municipiu la „rang” de comună

Poliţia locală poate solicita aceste date de identificare numai în legătură cu exercitarea competenţelor în domeniul circulaţiei pe drumurile publice.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

În cazul maşinilor înmatriculate pe numele unor societăţi, nerespectarea prevederilor de mai sus se sancţionează cu amenzi din clasa a cincea de sancţiuni, notează Mediafax.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac direct de către poliţistul rutier sau de către poliţistul local, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României, de către poliţiştii de frontieră. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor de către poliţistul local se fac cu respectarea dispoziţiilor Legii poliţiei locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

“În considerarea faptului că poliţiştii locali vor avea competenţa de a solicita datele de identificare ale conducătorilor autovehiculelor oprite/ staţionate/ parcate neregulamentar, se va reduce numărul de încălcări ale normelor legale privind oprirea/ staţionarea/ parcarea, având în vedere şi faptul că sancţiunile pentru necomunicarea datelor de identificare ale conducătorilor autovehiculelor sunt mai mari decât cele pentru oprirea/ staţionarea/ parcarea neregulamentară”, conform expuneri de motive .

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191