Porumbul a devenit un lux. Cu cât se vinde pe litoralul din România

Porumbul a devenit un lux. Cu cât se vinde pe litoralul din România

Prețurile ireale de pe litoral continuă să uimească turiștii în această vară. De parcă faptul că o simplă tochitură, sau o porție de cartofi prăjiți, vă poate costa mai mult decât o masă la un restaurant cu pretenții, se pare că nici vânzătorii ambulanți nu se lasă mai prejos. Banalul porumb fiert a ajuns să se vândă cu un preț complet halucinant!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

 Atunci când ne gândim la sortimentele de mâncare de lux, poate că ne vom imagina o porție de vită Wellington, sau scoici gătite de către cei mai faimoși bucătari. Ei bine, pentru turiștii care se află pe litoralul românesc în această perioadă, mâncarea de lux are o cu totul altă definiție, complet halucinantă. De la aproape 100 de lei pentru cartofi prăjiți, sau 60 de lei pentru o porție de tochitură, un nou preparat se alătură acestei liste demne de un restaurant cu stea Michelin: porumbul fiert cu sare!

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la , un banal știulete de porumb fiert, cu sare, vă va costa undeva în jur de 10 lei! Mai grav este că majoritatea turiștilor ignoră aceste prețuri și cumpără oricum, fie pentru că nu au alte opțiuni la îndemână, fie pentru că vor să își facă poftele măcar odată pe an, în vacanță. Iar dacă comercianții văd că prețurile uriașe sunt acceptate, nu doar că acestea se vor menține, dar nu este exclus chiar să crească!

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Pe lângă faptul că a ajuns la un preț uriaș, porumbul fiert vă poate trimite direct la spital, dacă nu a fost pregătit în condiții corespunzătoare. Acesta stă mult timp în soare, iar  dacă modul în care nu a fost preparat nu este unul igienic, porumbul poate fi contaminat ușor. Mai precis, el vă poate încheia rapid vacanța, iar singurul mod în care mai vedeți plaja este dacă aceasta este vizibilă de la ferestrele spitalului unde ați ajuns.

Motivul este unul simplu. Porumbul poate fi contaminat cu bacterii precum salmonella, stafilococ auriu, sau chiar E. coli. Așa că înainte să scoateți 10 lei din portofel pentru un știulete de porumb, verificați, pe cât este posibil, dacă acesta a fost fiert în condiții corespunzătoare.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191