Poșta Română a livrat o scrisoare după 76 de ani de la expediere. Ce mesaj incredibil se ascunde în interiorul textului

Poșta Română a livrat o scrisoare după 76 de ani de la expediere. Ce mesaj incredibil se ascunde în interiorul textului

O întâmplare cu totul ieșită din comun a avut loc zilele trecute, când Poșta Română a livrat la o adresă din comuna Viscri, o scrisoare. Nimic neobișnuit până aici. Dacă privești însă data expedierii lucrurile se schimbă. 17 august 1947 este data la care un prizonier de război a trimis o scrisoare soției sale care locuia în satul Viscri. Întâmplarea a fost dezvăluită de jurnalista Camelia Csiki, pe facebook.

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

Din păcate, scrisoarea a ajuns mult prea târziu, pentru că între timp, se pare că atât expeditorul cât și destinatara nu mai trăiesc.

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

Scrisoarea, cu o caligrafie impecabilă, este scrisă în limba germană, de unde înțelegem că era vorba despre o familie de sași.

IJP Prahova au organizat Campania impotriva violentei in familie „Nicio palma nu merita a doua sansa!”

Un prizonier de război a trimis în 17 august 1947 o scrisoare către soția lui care locuia în satul brașovean a ajuns abia alaltăieri la destinație! Adusă de Poșta Română… După 76 de ani!!!

Între timp au murit atât expeditorul cât și nu s-a mai întors în România, după ce a fost eliberat, și-a refăcut viața în străinătate. Ea nu l-a uitat niciodată, nu s-a mai recăsătorit și a murit prin anii ’80. Nu îmi dau seama ce ar fi putut schimba în destinul lor această scrisoare rătăcită, dar poate ar fi schimbat, dacă ar fi ajuns la ”, scrie jurnalista.

În urmă cu o jumătate de an, presa din România relata despre o gafă a Poștei Române. Un plic care trebuia să ajungă la o adresă în Mangalia, a făcut un ocol considerabil, după ce Poșta Română a trimis coletul în Mongolia.

Scrisoarea a ajuns într-un final la destinație, dar după șase luni.

Deși distanța dintre București și Mangalia este de doar 260 de kilometri și se poate parcurge în câteva ore, poșta a reușit performanța de a duce un colet din capitală la malul mării în șase luni. Explicația acestui termen foarte lung este inscripționată chiar pe plic: coletul a ajuns, mai întâi, în Mongolia, adică la peste de kilometri depărate de destinatar.

Coletul conținea volumul „Discurs despre economia politică” a lui Jean-Jacques Rousseau, în traducerea Veronicăi Lazăr. Chiar ea este cea care a trimis prin poștă cartea către o persoană din Mangalia.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191