Povestea româncei care s-a întors din Germania și a pus pe roate o afacere genială. A investit o sumă mică și acum are succes. FOTO

Povestea româncei care s-a întors din Germania și a pus pe roate o afacere genială. A investit o sumă mică și acum are succes. FOTO

O româncă a hotărât să renunțe la viața din Germania pentru a reveni în țară pentru a începe o afacere genială care s-a dovedit una de succes. Tânăra a investit de euro pentru a pune pe picioare businessul.

Cum cheltuie PNL banii partidului: Plăteşte figuranți să facă circ prin Ploieşti. Doar urmează an electoral…

Iulia Lavu are 39 de ani șu este din comuna sibiană Cisnădie. A făcut Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, specializarea Relații Economice Internaționale, cu predare în limba germană.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

De șapte ani Iulia se ocupă cu textile, face noduri, covoare și chiar și genți. „În 2016 am decis să revin acasă pentru că mi-am dat seama că vreau să am o afacere a mea. Am avut o discuție în Germania cu un colaborator cu care negociam un contract și care își făcea concediile în Mărginimea Sibiului, în Cisnădie și în Cisnădioara. El m-a sfătuit, Cisnădia fiind un loc al textilelor, să mă mut înapoi acasă și să dau drumul unei afaceri.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Provin dintr-o familie de ingineri textiliști, din 1991 părinții mei și-au deschis o mică afacere, tata a lucrat la fabrică de covoare, mama la Mătasea Română. S-au privatizat, au achiziționat o mașină de făcut șnur, șnurul acela era vândut pe atunci la metru liniar pentru coletărie”, a povestit Iulia Lavu, notează Turnul Sfatului.

Iulia a început să facă și genți

După ce o prietenă a sfătuit-o, Iulia s-a apucat și de confecționarea genților. „O prietenă din Franța m-a provocat și așa am început să fac și genți.

Nu lucrez cu stocuri, nu există două produse care să semene unul cu altul. Produsul meu preferat este cel care vine de la client, provocarea clientului care-mi spune că vrea un produs pe care nu l-am mai făcut niciodată”, a spus Iulia.

Încă din liceu, Iulia a dezvoltat pasiunea pentru a confecționa textile. A văzut un brâu la o cântăreață pe care o îndrăgea la vremea respectivă. Așa și-a dat seama ca ideea de a fi designer îi place.

A avut sprijin încă din liceu

Părinții au sprijinit-o și chiar i-au cumpărat mai multe mașinării. Acum, tânăra deține un adevărat brand, în care a investit de euro.

„Am investit în materie primă, apoi am investit în tot ce înseamnă logo, brand, dar și pagina de portofoliu , ar fi undeva la de euro în ultimii patru ani.

Cred că am moștenit cumva acest talent al creativității. Numele mi-a fost foarte ușor să-l dau. Toate produsele au nod, ori că este nodul din textura firului, ori că este nodul pe care eu îl pun intenționat, ori că este nodul care e accidental acolo. Nodul este o punte între mine și client, toată energia și dragul pe care îl pun în produs este transferat prin acel nod către client”, a dezvăluit românca întoarsă din Germania.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191