
INGREDIENTE
Ingrediente Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat
200 g faina
150 g zahar brun
100 g unt (la temperatura camerei)
2 oua mari
1 lingurita praf de copt
1 lingurita ghimbir proaspat ras (sau pudra de ghimbir, dupa preferinte)
Coaja rasa de la o portocala
100 ml suc proaspat de portocala
50 g migdale macinate
50 g migdale feliate (pentru decor)
1 lingurita esenta de vanilie
Un praf de sare
Portii: 8 Timp de preparare: sub 90 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat:
Cum se prepara Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat
Pregateste ingredientele: Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava de prajitura cu hartie de copt.
Amesteca ingredientele uscate: Intr-un bol, combina faina, praful de copt, ghimbirul si un praf de sare.
Bate untul si zaharul: Intr-un alt bol, mixeaza untul cu zaharul brun pana obtii o crema pufoasa. Adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.
Incorporeaza aromele: Adauga coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si sucul de portocala in compozitia umeda.
Integreaza ingredientele uscate: Treptat, adauga amestecul de faina si ghimbir, alternand cu migdalele macinate. Amesteca pana la omogenizare.
Toarna compozitia in tava: Niveleaza aluatul in tava pregatita si presara migdalele feliate deasupra.
Coace prajitura: Pune tava in cuptor si coace timp de 35-40 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata.
Lasa la racit: Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca complet inainte de a o taia.
sursa: www.bucataras.ro