Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

INGREDIENTE
Ingrediente Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat
200 g faina
150 g zahar brun
100 g unt (la temperatura camerei)
2 oua mari
1 lingurita praf de copt
1 lingurita ghimbir proaspat ras (sau pudra de ghimbir, dupa preferinte)
Coaja rasa de la o portocala
100 ml suc proaspat de portocala
50 g migdale macinate
50 g migdale feliate (pentru decor)
1 lingurita esenta de vanilie
Un praf de sare

Virgil Nanu (CJ), în inspecție pe șantierul spitalului „Buna Vestire”. Au loc lucrări de modernizare și extindere

Portii: 8 Timp de preparare: sub 90 minute

În atenția Prefecturii Prahova! Abuz la Dumbrava: Consilier local, penalizat că nu se îmbracă cum vor PNL-iștii

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat:
Cum se prepara Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

Ireal! Balastieră din Blejoi, fără autorizație, prinsă că excava ILEGAL în Poienarii Burchii. Malul lacului era plin cu deșeuri din construcții

Pregateste ingredientele: Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava de prajitura cu hartie de copt.

Amesteca ingredientele uscate: Intr-un bol, combina faina, praful de copt, ghimbirul si un praf de sare.

Bate untul si zaharul: Intr-un alt bol, mixeaza untul cu zaharul brun pana obtii o crema pufoasa. Adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.

Incorporeaza aromele: Adauga coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si sucul de portocala in compozitia umeda.

Integreaza ingredientele uscate: Treptat, adauga amestecul de faina si ghimbir, alternand cu migdalele macinate. Amesteca pana la omogenizare.

Toarna compozitia in tava: Niveleaza aluatul in tava pregatita si presara migdalele feliate deasupra.

Coace prajitura: Pune tava in cuptor si coace timp de 35-40 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata.

Lasa la racit: Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca complet inainte de a o taia.

 

 

 

 

sursa: www.bucataras.ro

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0734.908.468