Prăjitură cu nucă și vanilie. Rețetă simplă, delicioasă și rapidă

Prăjitură cu nucă și vanilie. Rețetă simplă, delicioasă și rapidă

Orice gospodină își dorește să pregătească tot ce e mai bun și delicios pentru ea și familia ei. Dacă te gândești să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert, dar chiar nu mai știi ce să faci, iar totodată nu vrei să stai prea multă vreme în bucătărie? Noi avem soluția pentru tine! Iată o rețetă rapidă de prăjitură cu nucă și vanilie. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.

Mircea Cosma, sfat pentru politicienii prahoveni: „Dacă nu aveți aceste răspunsuri, nu mai candidați prin acest județ!”

Îndulcește-ți ziua cu o prăjitură tentantă, pregătită cu dragoste în propria bucătărie! Cu gustul bogat de nucă și aroma subtilă de vanilie, această rețetă simplă și rapidă te va încânta pe tine și pe cei dragi.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

Este important de precizat că trebuie să fii atentă atunci când vine vorba de modul de preparare dacă vrei să te bucuri de rezultate pe măsura așteptărilor.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Rețetă de prăjitură cu nucă și vanilie

Ingrediente

  • 200g nucă măcinată
  • 200g făină
  • 150g zahăr
  • 150g unt la temperatura camerei
  • 3 ouă
  • un pliculeț zahăr vanilat
  • o linguriță extract de vanilie
  • o linguriță praf de copt
  • un praf de sare

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește o tavă de copt cu hârtie pergament. Mixează untul cu zahărul până obții o compoziție cremoasă. Adaugă ouăle, unul câte unul, mixând bine după fiecare adăugare.

Adaugă extractul de vanilie și zahărul vanilat, continuând să mixezi la viteză mică. Încorporează treptat făina cernută, praful de copt și sarea în compoziție. Amestecă până când obții un aluat omogen.

Adaugă nucă măcinată, amestecând ușor cu o spatulă sau lingură de lemn. Toarnă aluatul în tava pregătită, nivelând suprafața cu spatele unei linguri.

Coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când prăjitura capătă o culoare aurie și trece testul scobitorii. Lasă prăjitura să se răcească în tavă timp de 10 minute, apoi transfer-o pe un grătar pentru răcire completă.

Taie prăjitura în bucăți generoase, iar apoi este gata de servit!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191