Prefectul cere primarilor din Prahova mobilizare exemplară pentru sezonul de iarnă

Prefectul cere primarilor din Prahova mobilizare exemplară pentru sezonul de iarnă

Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu a solicitat primarilor tuturor U.A.T.­­-urilor din judeţ, reanalizarea gradului de pregătire pentru sezonul rece 2022- 2023, identificarea eventualelor dificultăţi în asigurarea unui climat corespunzător, dar şi îmbunătăţirea continuă a capacităţii de reacţie în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă.

Paznic de la Spitalul Municipal Câmpina, condamnat la inchisoare. Acesta a lovit un barbat venit sa isi viziteze ruda internata

’’ Îmi doresc din partea fiecărui primar să trateze cu seriozitate și profesionalism perioada ce urmează, astfel încât nimeni să nu fie luat prin surprindere de schimbările vremii şi de prima zăpadă. Prioritățile tuturor trebuie să fie protejarea cetăţenilor prin intervenții rapide în situațiile care amenință siguranța oamenilor, degajarea urgentă a căilor de acces și menținerea în stare de funcționare a utilităților la nivelul localităților din întregul judeţ”, a susținut prefectul Virgiliu Nanu.

Una dintre cele mai eficiente institutii de stat se „blindeaza”! ANPC isi mareste flota auto si se doteaza cu barca, pentru a ajunge la controale in Delta Dunarii

Astfel primarii, totodată preşedinţi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, vor avea în vedere:

Un băiețel din Ploiești are nevoie urgentă de ajutorul nostru! La doar 4 anişori, Andrei se luptă cu un cancer agresiv

constituirea şi completarea rezervelor de combustibili;

asigurarea gradului de acoperire a stocurilor de materiale antiderapante;

asigurarea utilajelor necesare pentru deszăpezirea drumurilor/ asigurarea încheierii contractelor de deszăpezire.

La stabilirea mǎsurilor preventive, precum şi la primirea avertizǎrilor/atenţionǎrilor meteorologice privind scăderea accentuatǎ a temperaturilor/viscol vor avea în vedere întocmirea/ reactualizarea evidenţei persoanelor aflate în dificultate, în scopul monitorizării şi aplicării măsurilor de prevenire a riscurilor.

De asemenea, la primirea avertizărilor/atenţionărilor meteorologice vor dispune cu celeritate instituirea serviciului de permanenţă în vederea monitorizării cu maximă atenţie a evoluţiei fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util la aparţia unor eventuale situaţii de urgenţă.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191