Prefectul cere primarilor din Prahova mobilizare exemplară pentru sezonul de iarnă

Prefectul cere primarilor din Prahova mobilizare exemplară pentru sezonul de iarnă

Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu a solicitat primarilor tuturor U.A.T.­­-urilor din judeţ, reanalizarea gradului de pregătire pentru sezonul rece 2022- 2023, identificarea eventualelor dificultăţi în asigurarea unui climat corespunzător, dar şi îmbunătăţirea continuă a capacităţii de reacţie în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă.

Aviz amatorilor! O consilieră USR a construit ilegal un bloc între case. Verdict final al instanței

’’ Îmi doresc din partea fiecărui primar să trateze cu seriozitate și profesionalism perioada ce urmează, astfel încât nimeni să nu fie luat prin surprindere de schimbările vremii şi de prima zăpadă. Prioritățile tuturor trebuie să fie protejarea cetăţenilor prin intervenții rapide în situațiile care amenință siguranța oamenilor, degajarea urgentă a căilor de acces și menținerea în stare de funcționare a utilităților la nivelul localităților din întregul judeţ”, a susținut prefectul Virgiliu Nanu.

In atentia ITM Prahova! Angajatii fabricii Christof Industries, din Brazi, se afla intr-o situatie disperata. Trimisi la munca in strainatate, dar neplatiti!

Astfel primarii, totodată preşedinţi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, vor avea în vedere:

Vai de amărâții de primari! Edilul Mircea Corbu (Buşteni) fură apă direct din rețeaua Hidro Prahova. Polițiştii au descins acasă la primar

constituirea şi completarea rezervelor de combustibili;

asigurarea gradului de acoperire a stocurilor de materiale antiderapante;

asigurarea utilajelor necesare pentru deszăpezirea drumurilor/ asigurarea încheierii contractelor de deszăpezire.

La stabilirea mǎsurilor preventive, precum şi la primirea avertizǎrilor/atenţionǎrilor meteorologice privind scăderea accentuatǎ a temperaturilor/viscol vor avea în vedere întocmirea/ reactualizarea evidenţei persoanelor aflate în dificultate, în scopul monitorizării şi aplicării măsurilor de prevenire a riscurilor.

De asemenea, la primirea avertizărilor/atenţionărilor meteorologice vor dispune cu celeritate instituirea serviciului de permanenţă în vederea monitorizării cu maximă atenţie a evoluţiei fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util la aparţia unor eventuale situaţii de urgenţă.