Prefectul Virgiliu Nanu a convocat comitetul pentru situatii de urgenta: „Haideti sa tratam cu seriozitate perioada ce urmeaza, sa nu fie nimeni luat prin surprindere!”

Prefectul Virgiliu Nanu a convocat comitetul pentru situatii de urgenta: „Haideti sa tratam cu seriozitate perioada ce urmeaza, sa nu fie nimeni luat prin surprindere!”

Mobilizare in vederea imbunatatirii capacitatii de reactie la aparitia fenomenelor meteorologice periculoase, specifice sezonului rece

Paznic de la Spitalul Municipal Câmpina, condamnat la inchisoare. Acesta a lovit un barbat venit sa isi viziteze ruda internata

Având în vedere prognoza meteorologică în continuă schimbare, în această dimineață, prefectul Virgiliu Daniel Nanu a convocat o ședință la sediul Instituției Prefectului cu reprezentanții tuturor structurilor implicate în gestionarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

Una dintre cele mai eficiente institutii de stat se „blindeaza”! ANPC isi mareste flota auto si se doteaza cu barca, pentru a ajunge la controale in Delta Dunarii

Astfel, a fost subliniată necesitatea ca în toate instituțiile publice să fie asigurat un climat normal de desfășurare a activităților economico-sociale prin intensificarea acțiunilor de identificare și supraveghere a riscurilor specifice sezonului rece, dar și prin asigurarea capacității optime de acțiune și intervenție.

Un băiețel din Ploiești are nevoie urgentă de ajutorul nostru! La doar 4 anişori, Andrei se luptă cu un cancer agresiv

„Haideți să tratăm cu maximă seriozitate și implicare perioada ce urmează, astfel incat nimeni să nu fie luat prin surprindere de schimbările vremii sau mai rău, de apariția unor situații de urgență specifice. Vom fi prezenți și ne vom implica permanent in eficientizarea și îmbunătățirea intervențiilor ce se impun. Prioritățile noastre, ale reprezentanților administrației publice trebuie să fie protejarea cetăţenilor și astfel, trebuie să fim pregătiți să intervenim rapid in situațiile care amenință siguranța acestora.” a transmis prefectul în ședința de astăzi reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului de Poliție, Inspectoratului de Jandarmi, Direcţiei de Sănătate Publică, Serviciului de Ambulanță dar și ai Secţiei Drumuri Naționale Ploiești și ai Sucursalei Ploiești de Distribuție Energie Electrică.

În plus, prefectul judeţului Prahova, a solicitat din nou primarilor tuturor U.A.T.-urilor din judeţ, ca în calitatea dumnealor de președinți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență să dispună de urgență de constituirea și completarea rezervelor de combustibili, asigurarea gradului de acoperire a stocurilor de materiale antiderapante, asigurarea utilajelor necesare pentru deszǎpezirea drumurilor, urmărirea bunei desfășurări a contractelor de deszăpezire, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Totodată, la stabilirea mǎsurilor preventive, precum şi la primirea avertizǎrilor meteorologice privind scăderea accentuatǎ a temperaturilor/ viscol vor avea în vedere reactualizarea evidenţei persoanelor aflate în dificultate, în scopul monitorizării şi aplicării măsurilor de prevenire a riscurilor.

De asemenea, la primirea avertizărilor meteorologice vor dispune cu celeritate instituirea serviciului de permanenţă în vederea monitorizării cu maximă atenţie a evoluţiei fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util la aparţia unor eventuale situaţii de urgenţă.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191