Premierul Ciucă: Consumatorii casnici care consumă peste 255 de kw vor plăti 1,3 lei, iar primii 255 de kw vor fi la 0,80 lei

Premierul Ciucă: Consumatorii casnici care consumă peste 255 de kw vor plăti 1,3 lei, iar primii 255 de kw vor fi la 0,80 lei

Consumatorii casnici care consumă peste 255 de kw vor plăti 1,3 lei, iar primii 255 de kw vor fi la 0,80 lei, a anunțat premierul Nicolae CIucă, vineri, în şedinţa de Guvern în care se adoptă modificările la Ordonanţa pe Energie.

Primaria Albesti Paleologu, amendata de Garda de Mediu Prahova! Tone de deseuri, descoperite in Cricovul Sarat

Totodată, Guvernul va menţine preţul de 1 leu pentru IMM-uri şi vor asigura un preţ pentru marii consumatori de 1,3 lei.

Activitatea Lukoil Ploiesti, in pericol, din cauza embargoului UE asupra titeiului rusesc?

Premierul Nicolae Ciucă a arătat că în şedinţa de guvern vor adopta două documente foarte importante, ”o ordonanţă de urgenţă prin care asigurăm mecanismele de achiziţie pentru energie astfel încât aşa cum ne-am angajat să asigurăm protejarea populţaiei şi a economiei în felul în care vom menţine preţul la energie electrică”.

Aviz amatorilor! O consilieră USR a construit ilegal un bloc între case. Verdict final al instanței

Şeful Executivului a precizat că, ”pentru consumatorii casnici, preţul va fi de 0,68 lei pentru cei care consumă până în 100 de kw şi 0,80 lei pentru cei care consumă între 100 şi 255 de kw.

”Vom menţine preţul de 1 leu pentru IMM-uri şi noutatea care apare prin introducerea acestui mecanism şi modificările la Oug 119, vom asigura un preţ pentru marii consumatori, de 1,3 lei”, a spus premierul.

Nicolae Ciucă a explicat că, de asemenea, consumatorii casnici care consumă peste 255 de kw, vor beneficia de asemenea de acelaşi preţ al energiei, de 1,3 lei, cu specificaţia că diferit faţă de prevederile anterioare, cei care consumă peste 255 kw, vor plăti primii 255 de kw la valoarea de 0,80 lei.

Ca atare, în acest moment prin această Ordonanţă vom asigura cadrul mecanismului de achiziţie a energiei pentru a ne putea proteja populaţia şi a asigura competitivitatea produselor româneşti”, a spus Ciucă.