Premierul, declarații de ultimă oră despre pachetul fiscal. Ciolacu: „Nimeni nu-l va trece noaptea pe furiş”

Premierul, declarații de ultimă oră despre pachetul fiscal. Ciolacu: „Nimeni nu-l va trece noaptea pe furiş”

Șeful Guvernului și al PSD-ului, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, că actul normativ privind pachetul fiscal-bugetar este redactat în continuare, iar când va fi gata, va fi pus în transparenţă. „Nu e nicio austeritate”, a declarat premierul.

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

Marcel Ciolacu a fost întrebat marţi de jurnaliști ce se întâmplă cu pachetul fiscal-bugetar și dacă a fost definitivat.

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

„Continuăm să scriem actul normativ, pe urmă va fi pus în transparenţă, cum este normal. Până la finalul lunii terminăm tot circuitul, inclusiv asumarea de răspundere în Parlament. Să vedem dacă mai este nevoie de anumite ordonanţe de completare”, a spus Ciolacu.

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

Premier: „Nu am văzut nimic de austeritate”

Premierul a făcut referire și la conținutul acestui act normativ, susținând că nu vor fi instituite măsuri de austeritate.

„Am aşteptat şi am vorbit despre aşa-spusa austeritate, dar eu am văzut în actul normativ că o să crească salariile şi nu e nicio austeritate şi explicând de fiecare dată că România a învăţat din fosta criză, când s-a făcut o greşeală majoră tăind salariile la români. Cu adevărat, unii care au totuşi salarii foarte mari, din punctul meu de vedere, în sistemul bugetar nu pot să beneficieze şi de vouchere de vacanţă, la fel ca şi cei aproape un milion şase sute de mii de români care au salariul minim pe economie. Dar nu am văzut nimic de austeritate. Cum am aşteptat şi am suportat această austeritate două luni, mai putem sta două trei zile…”, a declarat premierul în fața presei.

„E un lucru cât se poate de normal”

Șeful Executivului a vorbit și despre pachetul ce vizează combaterea evaziunii fiscale.

„Pachetul pe care ni-l va finaliza domnul ministru va fi cel pe combaterea evaziunii şi aţi văzut că şi aici am vorbit la fabrică şi i-am felicitat fiindcă această industrie are evaziune fiscală zero şi pe urmă va fi reforma din sistemul administrativ. Şi avem dialog normal şi cu administraţia centrală, şi cu partenerii sociali, şi cu administraţia locală. E un lucru cât se poate de normal.

Şi al treilea este pachetul fiscal, astfel încât România să fie sustenabilă şi anul acesta, dar şi în anii viitori. Până când România va veni cu o reformă fiscală care este prinsă în PNRR ca şi jalon”, a mai declarat premierul, după ce a participat, marți, la evenimentul aniversar prilejuit de împlinirea a 30 de ani de activitate Philip Morris în România.

Ciolacu: Nimeni nu-l va trece noaptea pe furiş

Totodată, Ciolacu a fost întrebat dacă pentru bănci va exista o taxă nouă. „Veţi vedea în două, trei zile tot pachetul, fiindcă va fi pus…. Nimeni nu-l va trece noaptea pe furiş. Vor fi minimum 24 de ore în care se depun la Parlament amendamente.

Va respecta legea şi va fi în transparenţă, deoarece el trece prin Guvernul României, unde trebuie să primească avizele. Deci totul va fi cât se poate de transparent. Şi cu băncile veţi vedea în două, trei zile”, a afirmat premierul.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191