Președintele PSD îi cere președintelui ucrainean Zelenski să revizuiască legea privind minoritățile naționale din Ucraina și susține că aceasta afectează comunitatea românească

Președintele PSD îi cere președintelui ucrainean Zelenski să revizuiască legea privind minoritățile naționale din Ucraina și susține că aceasta afectează comunitatea românească

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, îi solicită președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski să intervină pentru revizuirea Legii minorităților naționale, care a fost adoptată recent de Rada Supremă a Ucrainei și care afectează dreptul copiilor români din această țară de a învăța în limba maternă, potrivit unui comunicat al PSD.

Primarul Adrian Ungureanu (Brebu) loveste din nou! Dupa ce a injurat „babele de la biserica” si i-a spus unui profesor sa „il pupe in c…”, acum se ia de cei nemultumiti de cum s-a facut deszapezirea: „gunoaie ale comunitatii”

„În discursul susținut în aprilie în Parlamentul României, domnul președinte Volodimir Zelenski ne-a promis că va proteja minoritatea românească din Ucraina și că va promova dialogul cu țara noastră în chestiunile privind minoritatea românească. Ulterior, președintele ucrainean m-a asigurat chiar în timpul vizitei pe care am făcut-o la Kiev că minoritatea română din Ucraina va avea parte de aceleași drepturi, protecție și tratament ca și minoritatea ucraineană din România.

Dezvaluiri Romania TV/ Cum isi „paradea” Mircea Negulescu (Portocală) victimele: I-a solicitat directorului ANAF Ploiești angajarea unui apropiat. Urmare a refuzului, i-a făcut dosar penal

Îi solicit așadar domnului președinte Zelenski să intervină pentru a revizui forma în care a fost adoptată Legea minorităților naționale, înainte ca aceasta să producă efecte legale, în detrimentul comunități românești și al altor minorități naționale din această țară”, a declarat Marcel Ciolacu.

Să nu uităm: Cum a fost distrusa viata si cariera judecatoarei Ruxandra Popescu de „paraditorii” Portocală, Savu şi Onea, cu un dosar inventat

Totodată, președintele PSD a amintit că România a sprijinit Ucraina pe mai multe planuri după declanșarea invaziei Federației Ruse, începând de la gestionarea fluxurilor de refugiați și până la facilitarea exporturilor de grâne.

„Pe lângă aceste acțiuni care au demonstrat că România poate fi un partener de nădejde în situații critice, țara noastră susține fără rezerve aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Unul dintre motivele pentru care eu personal mă pronunț în favoarea integrării Ucrainei în comunitatea europeană este că astfel se asigură cele mai solide garanții pentru respectarea drepturilor minorității românești din această țară”, a precizat președintele PSD.

Președintele PSD subliniază că în noua Lege a minorităților naționale din Ucraina au fost introduse unele reglementări pozitive, care trebuie salutate. În același timp legea conține mai multe prevederi neclare sau chiar contrare în raport cu standardele europene privind drepturilor minorităților.

România este un exemplu în protejarea minorităților și ne așteptăm ca partenerii și vecinii noștri să acorde aceleași drepturi, atenție și protecție minorității române, așa cum o facem noi de câteva decenii!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191