Prețurile petrolului au scăzut, după ultimele date venite din China

Prețurile petrolului au scăzut, după ultimele date venite din China

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu 4%, în tranzacţii volatile, presate de datele slabe referitoare la cererea din China, de perspectivele economice negative la nivel mondial şi de un dolar american mai puternic, transmite Reuters.

La 103 ani de la semnarea actului istoric, SMV Ploiesti a organizat Sarbatoarea Tratatului de la Trianon”, pe „Aleea Fauritorilor Romaniei Mari”

Contractele futures pentru petrolul Brent cu livrare în martie au scăzut cu 3,81 dolari, sau cu 4,4%, la 82,10 dolari pe baril, acesta fiind cel mai mare declin zilnic din mai mult de trei luni, informează News.ro.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Preţul ţiţeiului american a scăzut cu 3,33 dolari, până la 76,93 dolari pe baril, sau cu 4,1%, cea mai mare scădere din mai mult de o lună.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Ambele valori de referinţă au crescut cu 1 dolar pe baril la începutul sesiunii.

”Există o mulţime de motive de îngrijorare aici, situaţia Covid-19 din China şi teama de recesiune în viitorul apropiat pun presiune asupra pieţelor”, a spus Robert Yawger, analist la Mizuho.

Guvernul chinez a crescut cotele de export pentru produse petroliere rafinate, în primul lot pentru 2023. Traderii au atribuit creşterea aşteptărilor privind cererea internă slabă, deoarece cel mai mare importator de ţiţei din lume continuă să se lupte cu valuri de infecţii.

Activitatea fabricilor din China s-a redus, de asemenea, în decembrie, deoarece creşterea infecţiilor a perturbat producţia şi a afectat cererea, după ce Beijingul a eliminat în mare măsură restricţiile anti-Covid.

Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, a declarat duminică că economiile Statelor Unite, Europei şi Chinei încetinesc simultan, făcând ca 2023 să fie mai greu decât 2022 pentru economia globală.

Dolarul a înregistrat marţi cea mai mare creştere de o zi în mai mult de două săptămâni. Un dolar mai puternic poate reduce cererea de petrol, deoarece mărfurile denominate în dolari devin mai scumpe pentru deţinătorii de alte valute.

Miercuri, piaţa va analiza minutele reuniunii de politică monetară a Rezervei Federale din decembrie. Fed a majorat ratele dobânzilor cu 0,50 de puncte procentuale, în decembrie, după patru creşteri consecutive de 0,75 de puncte procentuale fiecare.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191