Primaria Ploiesti a lansat licitatia pentru un proiect de anvergura. Toata zona de Sud, reconfirgurata!

Primaria Ploiesti a lansat licitatia pentru un proiect de anvergura. Toata zona de Sud, reconfirgurata!

Primăria Municipiului Ploiești a inițiat procedura de licitație deschisă ce are ca obiect “ASIGURAREA MOBILITĂȚII TRAFICULUI PRIN PRELUNGIREA LEGĂTURII RUTIERE ȘI DE TRANSPORT PUBLIC ÎNTRE GARA DE SUD ȘI GARA DE VEST (STRADA LIBERTĂȚII), INCLUSIV LUCRĂRI DE REABILITARE A DOMENIULUI PUBLIC AL PIEȚELOR GĂRILOR – ETAPA I”, COD SMIS 127644.
Valoarea estimată a contractului de lucrări este de 36.714.300 lei, fără TVA.
Proiectul de investiții mai sus menționat se derulează în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, AXA PRIORITARĂ 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, PRIORITATEA DE INVESTIȚII 4e – Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, OBIECTIVUL SPECIFIC 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Principalele lucrări care se vor executa în cadrul acestui proiect sunt următoarele:
• Amenajare Piața 1 Decembrie 1918 (zona Gara de Sud);
• Amenajare zona Gării de Vest;
• Construire Clădire Stație de Așteptare (zona Gara de Sud);
• Construire Park & Ride în Piața 1 Decembrie 1918 și zona Gării de Vest;
• Stații de așteptare călători;
• Pasaj Pietonal Subteran (zona Gara de Sud);
• Rețea de contact troleibuz în Piața 1 Decembrie 1918 și zona Gării de Vest;
• Sistematizare, desființări, creare și refacere accese;
• Amenajări protecția mediului;
• Devieri, refaceri, protejări rețele edilitare în zona Piața 1 Decembrie1918;
• Devieri, refaceri, protejări rețele edilitare în zona Gării de Vest;
• Branșamente.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Prin implementarea acestui proiect se va asigura o modernizare sistematizată a infrastructurii rutiere locale.

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

Investiția derulată de administrația publică ploieșteană va permite o fluidizare a traficului rutier din oraș, prin realizarea unei legături eficiente și directe între zonele de Vest și Sud și reconfigurarea infrastructurii zonelor incluse în proiect.

Totodată, concretizarea acestui obiectiv investițional va conduce la o reducere a emisiilor de carbon, prin degrevarea traficului rutier din centrul urban.

Comunicat Primaria Ploiesti

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191