Primele nemulțumiri după limitarea plăților cash. Probleme pentru angajații din HoReCa: „Nu mi-ar conveni să-mi pun un POS”

Primele nemulțumiri după limitarea plăților cash. Probleme pentru angajații din HoReCa: „Nu mi-ar conveni să-mi pun un POS”

Într-un mic magazin sătesc din judeţul Gorj nimeni nu foloseşte cardul la cumpărături, prin urmare şi plăţile către furnizori se fac tot cash. 

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

 • Proprietar magazin: Ne pune pe drumuri, cheltuim bani mulţi, benzină motorină şi timpul bineînţeles, ca să mă duc să depun banii. Avem pensiile pe care le dăm în mână la oameni, foarte mulţi au bani cash, eu unde mă duc să

În plus, oamenii din rural se plâng că le este imposibil să plătească totul cu cardul.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

 • Localnic: La noi în comună nu există bancomat, e la o altă primărie care e la vreo 13-14 kilometri. 

Iniţial plafoanele au fost mai mari. Guvernanţii au revenit însă asupra deciziei.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

 • Claudiu Crăciunică, reporter Observator: Plafoanele pentru tranzacțiile cu numerar scad considerabil, astfel că între persoane fizice acestea vor scădea de la lei la lei, iar între persoane fizice și persoane juridice, scad de la la lei. Între companii însă, ele vor scădea de la de lei la de lei.

Angajații din HoReCa, nemulțumiți de limitarea plăților cu cash

Cei mai afectaţi au fost şi primii care şi-au exprimat nemulţumirea. Proprietarii magazinelor de bloc şi cei din HoReCa.

 • Marian, producător și comerciant agro-alimentar: Sunt și producător, nu mi-ar conveni să-mi pun un POS să plătesc, m-ar duce undeva la 150 RON pe lună pentru încasările cu cardul, e destul de costisitor.
 • Adrian, domeniul HoReCa: Totuși, limita este foarte foarte mică între persoane juridice, sunt magazinașe cu sucuri, cu alimente, cu sendvișuri, o comandă de o mie de lei este foarte, foarte mică. Ar trebui plafonul să fie undeva mai mare.

Nici maşinile nu vor mai putea fi cumpărate cu banii jos. 

 • Armand: Ne va afecta pe toți, nu numai un anume segment de persoane. Și mașinile când le vom vinde nu vom mai putea face tranzacțiile decât bancar. Este greu, sunt persoane din mediul rural care o au o anumită sumă micuță de bani să cumpere o mașină, nu vor mai putea. N-au cont la bancă.

Măsura luată ar trebui să reducă evaziunea fiscală şi să aducă economii la buget

 • Gabriel Biriș, consultant fiscal: Nu cred că vor avea un impact semnificativ, de fapt nici nu cred observabil pe reducerea evaziunii şi aici mă refer în special la creşterea veniturilor din TVA, ăsta e un indice. Ce nu se colectează, 9 miliarde de euro am văzut în ultimul studiu al comisiei, nu vin din retail. Nu au cum. 

Toate sumele care depăşesc plafoanele stabilite prin lege trebuie să fie plătite doar cu cardul. 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

  Ai o informație care poate deveni ştire?
  Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191