Primul tunel de pe o autostradă din România a fost săpat aproape pe jumătate

Primul tunel de pe o autostradă din România a fost săpat aproape pe jumătate

Primul tunel de pe o autostradă din România a fost săpat aproape pe jumătate, informează compania care efectuează lucrările pe pagina lor de LinkedIn. În prezent, au fost excavați primii 500 de metri din distanța totală de 1,3 kilometri.

Nicolae Ciucă recunoaște că imaginea i-a fost AFECTATĂ de scandalul „Baronului Lamborghini”, Iulian Dumitrescu: „Da, mi-a dăunat, ca imagine”

Tunelul va avea o lungime de 1,3 kilometri și va traversa dealul Momaia. El va fi format din 2 galerii principale separate, Daniela și Alina, câte una pentru fiecare sens de mers. Tunelul se află pe lotul Curtea de Argeș-Tigveni, parte din autostrada Sibiu-Pitești.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

La construcția celor două fire ale tunelului se lucrează concomitent, 24 din 24 ore, 7 din 7 zile, cu echipe de specialiști aduși din Austria, împreună cu muncitori din România, care utilizează noua metodă austriacă NATM, scria în ianuarie pe Facebook secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Pe cei 10 kilometri dintre Curtea de Argeș și Tigveni ar trebui să circulăm în 2027, iar întreaga autostradă Sibiu-Pitești ar trebui să fie gata un an mai târziu.

Autostrada Sibiu – Pitești va avea o lungime de 122 de km, este împărțită în 5 secțiuni, va lega Centrul și Vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi, fiind parte importantă a Coridorului de Transport Pan-european nr. IV.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191