Programul Junior Centenar. Câţi bani au copiii în cont la 18 ani, dacă părinţii depun cel puţin 100 de lei pe lună

Programul Junior Centenar. Câţi bani au copiii în cont la 18 ani, dacă părinţii depun cel puţin 100 de lei pe lună

Prin programul Junior Centenar, statul deschide fiecărui copil care nu a împlinit 18 ani un cont la Trezoreria Statului. Dacă părinţii, bunicii sau apropiaţii depun cel puţin de lei anual, statul oferă o primă de 600 de lei pe an şi dobândă de 3%. Familia unui nou-născut care alimentează contul cu de lei anual îi asigură copilului, la majorat, aproape de lei, cu de lei în plus faţă de cât au depus. 

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: „Există trei modalităţi de a depune bani în contul Junior Centenar: numerar, la caseriile trezoreriilor naţionale, prin mandat poştal sau online, prin virament bancar, menţionând la detalii numele lui CNP-ul copilului pentru care virăm banii.”

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Adrian Asoltanie, consultant financiar: „În funcţie de vârsta copilului, o să vedem că randamentul anual începe de la 6 şi ceva la sută pentru un copil abia născut, pe măsură ce începem mai târziu, copilul are 7 ani, randamentele ajung la 8%, ceea ce nu e rău deloc şi pentru copiii mai mari, deja ne apropiem de 12,13%.” 

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Doar 3% din conturile programului Junior Centenar sunt folosite de familii ca puşculită. Adica din aproape 4 milioane. 

Tată: „Nu ştiam de acest cont.” 

Mamă: „Nu, nu. Un cont deschis la o bancă. În fiecare lună, depun o anumită sumă.”

Şi băncile au oferte de economisire pentru copii, cu dobânzi cuprinse între 1% şi 7% pe an. Statul percepe, însă un impozit de 10%. Pe termen lung, o comparaţie cu aceeaşi sumă depusă în programul Junior Centenar şi într-un cont bancar, arată că progamul de stat oferă un câştig mai mare. 

Cătălina Rusu, mamă: „Şi eu şi soţul avem câte un cont ataşat la contul personal şi fiecare dintre noi pune deoparte bănuţi pentru fiecare dintre copiii noştri. Pentru viitorul lor, facultate, alte planuri.”

Irina Chiţu, profesor educaţie financiară: „Un avantaj la acest cont Junior este că nu se impozitează sumele retrase din aceste conturi. Este un cont unic şi e cel mai bine să depui lunar, 100 de lei este o sumă mică, înseamnă jumătate din alocaţia copilului.”

Banii dintr-un depozit bancar pot fi folosiţi de copil sau familia lui în orice moment. La programul guvernamental, economiile sunt disponibile doar după ce titluarul împlineşte 18 ani. 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191